Skip to main content

nieuws

Trots op ons familiebedrijf KP Holland

  • 20 maart 2024
Onlangs verscheen een wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat familiebedrijven de economische stabiliteit van Nederland vergroten. Een onderzoek dat wij met bovenmatige interesse hebben gelezen en waar wij ons als KP Holland zeker in kunnen vinden!
Trots op ons familiebedrijf KP Holland

Gezonde toekomst

Van alle bedrijven in Nederland is ruim 61% een familiebedrijf. Volgens wetenschappelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek draait het in deze bedrijven niet om winstmaximalisatie, maar om de gezonde toekomst van het bedrijf. Zo staat in het rapport: “Familiebedrijven voelen zich nauw betrokken bij hun medewerkers en de omgeving, doordat ze zich bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als werkgever in de regio.” Ook blijkt uit het onderzoek dat familiebedrijven wél vaker succesvol zijn met het omzetten van innovatieve ideeën naar de praktijk, zoals een nieuw product of een nieuw proces dat de kosten verlaagt. Dit zijn uitkomsten waar we bij KP Holland iedere dag naar streven.

Trots

Als KP Holland zijn we trots op ons familiebedrijf. Dat verhaal begon in 1950, toen Jan van der Knaap de basis legde voor KP Holland. Destijds was de stap om potplanten te gaan telen een zeer gewaagde. Als pionier en ondernemer die grenzen wist te verleggen, heeft Jan veel betekend voor de ontwikkeling van zowel ons familiebedrijf als de Westlandse tuinbouw. Inmiddels is de koers van het bedrijf volledig in handen van de derde generatie. De waarden van een familiebedrijf staan bij ons hoog in het vaandel, net als de intrinsieke motivatie om bij elke stap te blijven innoveren. Samen met onze mensen gaan we voor plant excellence, langdurig bloeiplezier voor consumenten, groeiend succes voor kwekers en handelspartners, een groenere wereld en een fijne werkomgeving. 

Meer resultaten uit het onderzoek lees je hier.

Benieuwd hoe ons familiebedrijf er verder uitziet? Lees dan zeker nog verder op deze pagina: 

Blijf op
de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.