Skip to main content

Kalanchoë

Rosalina

Kalanchoë Rosalina is een sterke bloeiende plant met stevig, donkergroen, glanzend blad. De plantvorm en het dichte bloemenscherm van de Rosalina serie maken dit product heel bijzonder. De planten met roosvormige bloemetjes zijn in vele verschillende kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar.  

Verzorgingstips

Kalanchoë Rosalina heeft veel licht nodig en houdt dus van een zonnige plek in huis. Rosalina heeft sappige bladeren en is al tevreden met wekelijks een scheutje water. Wanneer de bladeren naar beneden hangen, duidt dit op een teveel aan water. 

 • Rosalina kan heel goed tegen licht en kan gemakkelijk in de zon geplaatst

 • Als de bladeren naar beneden hangen, duidt dit op een teveel aan water

 • Verwijder oude bloemetjes niet! Als u deze namelijk laat zitten, zal de plant binnen 3 maanden weer prachtig gaan bloeien!

  In ieder huis een Rosalina 

  Sfeermaker

  Een vrolijke bonte kleurenmix? Of juist strak in één kleur? Met de Rosalina kan het allemaal. Het assortiment bestaat uit zes populaire kleuren en biedt voor ieder interieur een perfect passende kleur. Rosalina is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, paars, oranje, geel en wit.

  Kalanchoë

  Herkomst  Rosalina

  De Rosalina is van nature zeer sterk en kleurrijk. De plant heeft haar wortels in Madagaskar, China en Zuid- en Zuid-Oost-Afrika. De Kalanchoë kwam hier in de vrije natuur voor en doorstond zware omstandigheden als droogte en felle zon. De Kalanchoë stamt af van de familie Crassulaceae en behoort hiermee tot de vetplantachtige planten. Rosalina is de naam van een exclusieve en sterke serie gevuldbloemige Kalanchoë variëteiten.

  plant excellence

  Waar wij voor gaan

  Door intensieve veredeling selecteren wij alleen de allerbeste Kalanchoë's die garant staan voor minimaal 6 weken bloeiplezier.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik mijn Rosalina het best verzorgen?

  Rosalina is niet veeleisend. De plant heeft een lichte standplaats nodig waarbij direct zonlicht geen enkel probleem is. De temperatuur moet boven de 12°C liggen. Rosalina krijgt graag eens in de veertien dagen water. Bij een goede verzorging bloeit Rosalina 8 tot 10 weken.

  Er zitten wat oude, uitgebloeide bloemetjes in mijn Rosalina. Moet ik deze verwijderen?

  Nee, wanneer je deze oude bloemetjes laat zitten zullen er binnen 3 maanden weer nieuwe bloemetjes bloeien.

  Kan ik mijn Rosalina ook buiten neerzetten?

  Rosalina wordt meestal binnen neergezet, maar doordat ze zo’n sterke potplant is, kan ze ook de hele zomer buiten op het terras, balkon of in de border voor veel plezier zorgen. De beste periode hiervoor is mei/ juni tot september/ oktober.

  Mijn Rosalina is uitgebloeid. Is er een kans dat ze nogmaals gaat bloeien als ik haar blijf verzorgen?

  Ja, die kans bestaat. Daarvoor moet je echter wel zeer nauwkeurig en specialistisch te werk gaan. Top de stengels na de bloei, zo hou je de plant klein en compact. Verpot de plant in een goede potgrond na het toppen. Bloei krijg je normaal gesproken door de plant te verduisteren. Doe je dit niet, dan zal Rosalina op natuurlijke wijze pas bloeien in het voorjaar.

  Vraag, antwoord

  Staat jouw vraag er niet tussen?

  Heb jij nog vragen over de verzorging van jouw Kalanchoë, of heb je andere vragen die er niet tussen staan? Vraag het aan Martijn.

  growing plant excellence

  Bloeiende planten afgestemd op de consument

  Als producent van bloeiende planten leveren we de Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma aan exporteurs/groothandelaren, lijnrijders, detailhandel en gespecialiseerde handel in Europa. 

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.