Skip to main content
De Curcuma kamerplant is te herkennen aan de grote extravagante bloemen en de spectaculaire intense kleuren.
wij houden van groen

De wereld groener kleuren

We zijn ons bewust van het belang van een groenere wereld en onze rol daarbinnen. We recyclen bijna alles, wekken onze eigen energie op en zijn aangesloten op het aardwarmte netwerk. In de veredeling richten we ons op meer ziekteresistentie waardoor minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

KP Holland zet in op energiebesparing en het toepassen van duurzame energiebronnen.

klimaat

Energie besparen

KP Holland zet in op energiebesparing en het toepassen van duurzame energiebronnen. Onze 7 teeltlocaties zijn net als het Innovation Lab voorzien van LED-belichting. Benodigde warmte halen we diep vanuit de aarde d.m.v. aardwarmte. Ten slotte voorzien de 1068 zonnepanelen in de energiebehoefte gedurende de dag.

milieu

Recycling & verpakkingen

We reduceren en scheiden ons afval en bijna alle reststromen worden verwerkt in nieuwe producten. Het liefst brengen we zo min mogelijk extra plastic in de maatschappij. Ons beleid is kritisch als het gaat om verpakkingen: de hoezen en trays zijn grotendeels van gerecycled materiaal en 100% recyclebaar. Als het kan, laten we de verpakking weg, of vervangen we het door papier of karton.

We reduceren en scheiden ons afval en bijna alle reststromen worden verwerkt in nieuwe producten.
Kalanchoë stek is de basis voor een prachtige kleurrijke plant.
onze ambitie

Duurzaam groeien

Onze veredelingsfocus ligt onder andere op het ontwikkelen van nieuwe rassen die weerbaarder zijn tegen ziektes en plagen. Zo brengen we zowel de KP Holland teeltlocaties, als die van onze klanten in de positie om te ziektebestrijding te verlagen. Zo groeien we samen op een duurzame manier.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Onze ambitie: de hoogst haalbare kwaliteit Kalanchoe, Spathiphyllum en Curcuma produceren op een volledig duurzame manier. Wij willen dat de impact op het milieu wordt geminimaliseerd, de reststromen een tweede leven krijgen en dat de collega’s zich bij KP Holland kunnen ontplooien.
Op welke manier we dit doen?

De volgende doelstellingen zijn onze drijfveer:

Veenvrije mengsels voor elke teelt in 2025

Hoe?
Door onderzoeken te doen naar alternatieven van veen in het substraat, om tijdens het winnen van dit product de CO2 uitstoot te verminderen.

Waar staan we nu?
Focus onderzoek in Innovation Lab.

In 2025 de mogelijkheid om gebruik te maken van 100% circulaire productverpakkingen

Hoe?
Huidige hoezen vaak 100& te recyclen, maar niet altijd van 100% gerecycled materiaal gemaakt. Op dit moment en gaan de recycle percentages niet hoger dan 97%.

Waar staan we nu?
We bereiden ons voor om in 2025 over te kunnen stappen op volledig duurzame hoezen. Daarin zijn we nog wel afhankelijk van de productontwikkelingen en beschikbaarheid.

Ons volgende doel is om alle reststromen en de mate van recycling hiervan in kaart te brengen, om vervolgens ook hier een ambitieuze doelstelling voor de formuleren. Help jij ons deze doelstelling te formuleren, of om deze te verwezenlijken?

Bekijk dan deze vacature.

Volledige waterrecirculatie in 2027

Hoe?
Het water dat de plant niet gebruikt opvangen, schoonmaken en opnieuw gebruiken in het teeltproces.

Waar staan we?
We vangen het regenwater dat op onze kasdekken vallen op en verzamelen dit in onze bassins. Hierdoor kunnen we het hele jaar door onze planten voorzien van het opgevangen regenwater.

Chemievrij kweken in 2030

Hoe?
Door gebruik van sterkere en meer resistente genetica, natuurlijke bestrijders zoals roofmijten in te zetten, de biodiversiteit rond de kas te verbeteren en schoon te werken.

Waar staan we?
Introductie 5S programma op teeltlocaties, focus onderzoek in Innovation Lab.

Fossielvrij kweken in 2040

Hoe?
Door te investeren in gebruik van meer aardwarmte en zonne-energie, windenergie en waterstof, brengen we de CO2 uitstoot naar beneden.

Waar staan we?
Aansluiting op Trias aardwarmtenetwerk & gebruik van zonnepanelen op alle locaties.

Ontwikkeling van onze medewerkers

Hoe?
Voortzetten van het vitaliteit-, talent- en opleidingsprogramma en een goede balans creëren tussen werk en privé.

Waar staan we nu?
Toetsen van tevredenheid onder medewerkers met het medewerkerstevredenheidonderzoek en in de voortgangs- en resultaatgesprekken. We bieden de medewerkers een talentmanagementprogramma en verschillende mogelijkheden om zich te ontwikkelen met een cursus of opleiding. Daarnaast loopt er jaarlijks een vitaliteitsprogramma, houden we de medewerkers op de hoogte tijdens de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst en wordt er door de actieve personeelsvereniging veel georganiseerd voor de onderlinge gezelligheid en collegialiteit.

onze verantwoordelijkheid nemen

Mens & maatschappij

Ons bedrijf is geworteld in het Westland, en daarom sponsoren we jaarlijks lokale organisaties en events die welzijn en sport bevorderen.

Het hebben en creëren van prettige arbeidsomstandigheden vinden wij heel normaal. Het is misschien niet gek dat de familiewaarden hier een grote rol in spelen. Dit geldt voor zowel het onze vaste medewerkers als voor uitzendkrachten op alle locaties in het Westland.

Ook geldt dit voor ons stekbedrijf Xclusive in Uganda, waar we bovendien voorzien in kinderdagopvang, medische verzorging en een sociaal fonds waaruit voorzieningen voor medewerkers gefinancierd worden.

KP Holland zorgt voor goede voorzieningen bij stekbedrijf Xclusive in Uganda.

waarborgen duurzaamheid

Certificaten

Wij zijn transparant over hoe we produceren, alles is traceerbaar. Mede daardoor voeren wij al jaren de MPS-A, MPS-SQ en MPS-GAP certificaten. Hiermee zijn onze handelspartners in staat volgens de standaard van FSI 2025 duurzaam in te kopen. KP Holland voldoet via SEDEX aan alle eisen die de Engelse retail stelt aan haar leveranciers. Ook leveren wij de input om de standaarden van FSI 2025 op niveau te krijgen.

Vragen over ons duurzaamheidsbeleid?

We staan voor je klaar en helpen je graag.

Financieel directeur John Vreugdenhil behandelt graag je vragen op het gebied van duurzaamheid.

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.