Skip to main content
 • De Curcuma kamerplant is te herkennen aan de grote extravagante bloemen en de spectaculaire intense kleuren.
  wij houden van groen

  De wereld groener kleuren

  We zijn ons bewust van het belang van een groenere wereld en onze rol daarbinnen. We recyclen bijna alles, wekken onze eigen energie op en zijn aangesloten op het aardwarmte netwerk. In de veredeling richten we ons op meer ziekteresistentie waardoor minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

KP Holland zet in op energiebesparing en het toepassen van duurzame energiebronnen.

klimaat

Energie besparen

KP Holland zet in op energiebesparing en het toepassen van duurzame energiebronnen. Onze 7 teeltlocaties zijn net als het Innovation Lab voorzien van LED-belichting. Benodigde warmte halen we diep vanuit de aarde d.m.v. aardwarmte. Ten slotte voorzien de 1068 zonnepanelen in de energiebehoefte gedurende de dag.

milieu

Recycling & verpakkingen

We reduceren en scheiden ons afval en bijna alle reststromen worden verwerkt in nieuwe producten. Het liefst brengen we zo min mogelijk extra plastic in de maatschappij. Ons beleid is kritisch als het gaat om verpakkingen: de hoezen en trays zijn grotendeels van gerecycled materiaal en 100% recyclebaar. Als het kan, laten we de verpakking weg, of vervangen we het door papier of karton.

We reduceren en scheiden ons afval en bijna alle reststromen worden verwerkt in nieuwe producten.
 • Kalanchoë stek is de basis voor een prachtige kleurrijke plant.
  onze ambitie

  Duurzaam groeien

  Onze veredelingsfocus ligt onder andere op het ontwikkelen van nieuwe rassen die weerbaarder zijn tegen ziektes en plagen. Zo brengen we zowel de KP Holland teeltlocaties, als die van onze klanten in de positie om te ziektebestrijding te verlagen. Zo groeien we samen op een duurzame manier.

onze verantwoordelijkheid nemen

Mens & maatschappij

Ons bedrijf is geworteld in het Westland, en daarom sponsoren we jaarlijks lokale organisaties en events die welzijn en sport bevorderen.

Het hebben en creëren van prettige arbeidsomstandigheden vinden wij heel normaal. Het is misschien niet gek dat de familiewaarden hier een grote rol in spelen. Dit geldt voor zowel het onze vaste medewerkers als voor uitzendkrachten op alle locaties in het Westland.

Ook geldt dit voor ons stekbedrijf Xclusive in Uganda, waar we bovendien voorzien in kinderdagopvang, medische verzorging en een sociaal fonds waaruit voorzieningen voor medewerkers gefinancierd worden.

KP Holland zorgt voor goede voorzieningen bij stekbedrijf Xclusive in Uganda.

waarborgen duurzaamheid

Certificaten

Wij zijn transparant over hoe we produceren, alles is traceerbaar. Mede daardoor voeren wij al jaren de MPS-A, MPS-SQ en MPS-GAP certificaten. Hiermee zijn onze handelspartners in staat volgens de standaard van FSI 2025 duurzaam in te kopen. KP Holland voldoet via SEDEX aan alle eisen die de Engelse retail stelt aan haar leveranciers. Ook leveren wij de input om de standaarden van FSI 2025 op niveau te krijgen.

Vragen over ons duurzaamheidsbeleid?

We staan voor je klaar en helpen je graag.

Financieel directeur John Vreugdenhil behandelt graag je vragen op het gebied van duurzaamheid.

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.