Skip to main content
 • over KP Holland

  Wij gaan voor
  plant excellence

  Wij zijn een wereldwijd opererende speler op het gebied van het veredelen, vermeerderen en produceren van onderscheidende plantenrassen binnen Spathiphyllum, Curcuma en Kalanchoë. 

KP Holland Spathiphyllum kamerplant voor langdurig bloeiplezier.

missie KP Holland

Langdurig bloeiplezier voor consumenten

Als veredelaar, vermeerderaar en producent creëren en verspreiden wij samen met kwekers en handelspartners onze onderscheidende gewassen wereldwijd. Samen zorgen we voor een sfeervolle, groene en gezonde leefomgeving voor zoveel mogelijk consumenten. Kwekers, handelspartners en consumenten die kiezen voor de beste planten kiezen voor KP Holland.

Onze missie is: "Groeiend succes voor kwekers en handelspartners en langdurig bloeiplezier voor consumenten."

expertise

Breeding & Growing

Dat KP Holland veredelt, vermeerdert én produceert is een groot voordeel. Al onze producten zijn ontwikkeld met de nieuwste technieken, intensief getest en we weten precies hoe de plant zich in de praktijk gedraagt. We gaan voor het hoogst haalbare.

Onze werkwijze kenmerkt zich als doelgericht, weloverwogen en innovatief. We hebben geautomatiseerde processen, zijn datagedreven en weten onze werkwijze en planten continu te verbeteren of vernieuwen. Met teeltkennis en productkennis onder hetzelfde dak realiseren wij kwalitatieve en uniforme rassen die toonaangevend zijn in de markt.

Binnen Spathiphyllum, Kalanchoë, Curcuma en BeMini gaat KP Holland altijd voor het hoogst haalbare wij gaan voor plant excellence.
 • Waar wij voor gaan

  Marktleiderschap binnen de gewassen

  Door te participeren in kennisinstituten en volledig datagestuurd te veredelen en produceren, is ons assortiment afgestemd op de klant- en marktvraag.

2024

Onze
cijfers

 • 162

  medewerkers

 • 20

  hectare glas

 • 74

  jaar ervaring

 • 40

  miljoen planten per jaar

 • 30+

  export landen

 • 3

  productgroepen

 • Terug naar 1950, Jan van der Knaap met zijn kinderen.
  geschiedenis

  1950: van groente
  naar potplanten

  In 1950 legde Jan van der Knaap de basis voor KP Holland. Het begon met de teelt van groente, maar al snel werd de overstap gemaakt naar potplanten. Een gewaagde stap, aangezien de teelt van potplanten niet eerder voorkwam in het Westland. Als pionier en ondernemer die grenzen wist te verleggen, heeft Jan veel betekend voor de ontwikkeling van zowel ons familiebedrijf als de Westlandse tuinbouw.

 • Terug naar 1970, toen traden de vijf zoons van Jan van der Knaap toe tot familiebedrijf KP Holland.
  geschiedenis

  1970: Born
  to breed and bloom

  Vanaf 1970 traden de vijf zoons van Jan toe tot ons bedrijf. Iedere zoon had de leiding over zijn eigen kwekerij, maar de verkoop werd samen gedaan. Vanuit de drive om onafhankelijk te zijn en rassen te verbeteren, werd begin jaren 90 gestart met de veredeling van Spathiphyllum, Kalanchoë, Curcuma en een aantal andere gewassen. Dat ons bedrijf veredelt, vermeerdert én produceert bleek een groot voordeel, omdat al onze producten intensief zijn getest en we precies weten hoe de plant zich in de praktijk gedraagt.

 • Terug naar 1970, toen traden de vijf zoons van Jan van der Knaap toe tot familiebedrijf KP Holland.
  geschiedenis

  2021: Plant Excellence

  In 2021 treden broers Aad en Hans van der Knaap als laatsten van de tweede generatie terug uit de directie. Vanaf dat moment komt de koers van ons bedrijf volledig in handen van de derde generatie. Steef van der Knaap (operationeel directeur), Roy van der Knaap (technisch directeur) en Pim van der Knaap (commercieel directeur) geven samen met Leo de Vries (algemeen directeur) en John Vreugdenhil (financieel directeur) leiding aan een team van 140 vaste medewerkers binnen zeven locaties.

  onze mensen

  Samen zorgen we voor plant excellence

  Met dit team zorgen we dagelijks dat onze producten op hun best afgeleverd worden bij onze klanten. Kies de afdeling om een selectie te maken om zo makkelijk in contact te komen met de persoon die je nodig hebt.

  De locatiemanager van de Herenwerf zorgt met zijn team voor plant excellence.

  Heb je vragen?

  We staan voor je klaar en helpen je graag.

  Operationeel directeur Steef van der Knaap beantwoordt graag je vragen.

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.