Skip to main content

Curcuma

Siam

Met haar stevige, lange bloemstelen en extravagante bloemen is Siam Curcuma elk voorjaar vanaf april weer een graag geziene kamerplant, waarmee je jouw interieur in een handomdraai kunt verfraaien met die heerlijke 'tropical touch'.

Verzorgingstips

Jouw Siam Curcuma komt uit Azië en staat daarom bij jou thuis het liefst op een lichte en zonnige plek op de vensterbank. Maar ook in de serre, overkapping of op het balkon heeft hij het naar z’n zin zolang temperaturen niet dalen onder de 15 °C. Geef jouw Siam Curcuma wekelijks minimaal twee keer water en doe er eens in de twee weken een scheutje vloeibare plantenvoeding bij.

 

 • De Curcuma staat het liefst op een lichte, zonnige plaats. Vanaf een temperatuur van 15° C kunt u de Curcuma ook buiten op het balkon of in de serre zetten.

 • Het is vaak voldoende om jouw Siam Curcuma twee keer per week water te geven. Zorg dat de aarde vochtig blijft.

 • Elke veertien dagen een beetje plantenvoeding zorgt voor goede sterke planten.

 • Is de bloem uitgebloeid? Knip deze dan, inclusief steel, af tot net boven de bladeren.

  Tropical Touch

  Curcuma voor
  in huis 

  Vier het voorjaar en de zomer met de Curcuma in huis! Siam geeft je vanaf het moment dat ze zijn neergezet dat heerlijke gevoel van voorjaar en kleur! Siam Curcuma is het knappe zusje van het kruid Kurkuma, wat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. De Curcuma komt van origine uit Azië.

  Curcuma

  Herkomst 
  Siam

  Van origine komt Siam Curcuma uit India, Maleisië en Thailand waar deze mooie plant ook wel de Siamese of Thaise Tulp wordt genoemd. De curcuma behoort tot de Zingiberace-familie, waarvan ook de gemberplant deel uitmaakt. De Curcuma wordt al meer dan 5000 jaar verbouwd.

  In het Verre Oosten speelt de Curcuma een belangrijke rol in de Oud-Indiase [Ayurvedische] geneeskunde en kruidenleer. Siam Curcuma is niet geschikt voor consumptie. Voor het koken met Kurkuma worden speciaal geteelde varianten gebruikt.

  plant excellence

  Waar wij voor gaan

  Intense kleuren, krachtige bladnerven en een nog betere houdbaarheid. Dagelijks zijn we bezig om de “Siamese Tulp” te verbeteren.  

  Veelgestelde vragen

  Kan ik Siam Curcuma gebruiken om mee te koken?

  De wortels van Siam Curcuma zijn niet geschikt voor consumptie. Gebruik hiervoor het kruid dat je kunt kopen bij de supermarkt: Kurkuma.

  Wanneer is Siam Curcuma verkrijgbaar?

  Siam Curcuma is een seizoensplant en daarom van april tot september goed verkrijgbaar bij verschillende plantenverkoop punten in Europa.

  Waar is Siam Curcuma verkrijgbaar?

  Je vindt de Siam Curcuma bij de verschillende plantenverkoop punten fysiek en online zoals bijvoorbeeld bij www.plantsome.nl

  Wat moet ik doen als de bloem is uitgebloeid?

  Knip deze dan, inclusief steel, af tot net boven de bladeren. Zo behoud je het mooie groene deel van de plant en heeft deze meer energie voor de andere knoppen en bloemen.

  Vraag, antwoord

  Staat jouw vraag er niet tussen?

  Heb jij nog vragen over de verzorging van jouw Curcuma, of heb je andere vragen die er niet tussen staan? Vraag het aan Walter. 

  growing plant excellence

  Bloeiende planten afgestemd op de consument

  Als bloeiende plantenproducent leveren wij de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma aan exporteurs/groothandels, lijnrijders, retail en vakhandel in Europa.

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.