Skip to main content

Kalanchoë

Gardenlina™

Gardenlina‘s zijn geselecteerde rassen van de gevuldbloemige Rosalina™, die heel de zomer doorbloeien! De dubbelbloemige bloemblaadjes met stevige, donkergroene bladeren zijn verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren. Met een gemiddelde bloeiduur van 100 dagen en een makkelijke verzorging, is Gardenlina perfect om kleur in de tuin te brengen!

100 dagen bloei

Een lange bloeitijd! Welke plant heeft die garantie? De Gardenlina bloeit buiten gemiddeld 100 dagen. En misschien nog wel langer met deze verzorgingstips:

 • De Gardenlina heeft veel licht nodig en staat het liefst op een lichte en zonnige plaats.

 • Ook de schaduw is gelukkig geen probleem voor de Gardenlina.

 • De plant heeft vettige bladeren, waardoor ze niet veel water nodig heeft. Gaan de bladeren hangen? Dan heeft de plant te veel water gekregen. Een matig vochtige grond is perfect.

 • Als je de uitgebloeide bloemen aan de plant laat zitten, stimuleer je de plant om nieuwe knoppen aan te maken en staat de plant binnen 3 maanden weer in volle bloei!

 • Komt de temperatuur ’s avonds en/of ’s nachts onder 10 graden? Dan kun je de Gardenlina het beste even naar binnen halen. Vanaf half mei kun je er zeker van zijn dat je ze 's nachts ook gewoon buiten kan laten staan. Haal ze sowieso op tijd voor de eerste nachtvorst binnen. Dan gaat het genieten gewoon in huis verder!

Ben je benieuwd hoe & waarom wij een gemiddelde bloeitijd van 100 dagen kunnen geven? Je leest het hier.

  • download

  Gardenlina catalogus

  Bekijk het complete overzicht; de kleuren, potmaten en verpakkingsvormen van Gardenlina in de brochure. Beschikbaar van mei t/m september. 

  Oersterk

  Herkomst Gardenlina

  Gardenlina is van nature zeer sterk en kleurrijk. De Kalanchoë was van nature op de steppe in verschillende continenten te vinden, waaronder op de steppe in Azië en Afrika en in Madagaskar en China. Zij kwam hier in de vrije natuur voor en doorstond zware omstandigheden als droogte en felle zon; een sterke plant dus!

  Speciaal geselecteerd

  De Kalanchoë behoort tot de familie van de Crassulaceae. Dit zijn planten die vlezige bladeren of stengels hebben, meestal met sappige dikke bladeren; vetplanten dus. Deze werden voorheen met name als kamerplant gehouden, maar daar is verandering in gekomen. Uit de vele variaties die zich binnen de familie van de Gardenlina bevinden, heeft KP Holland juist die soorten geselecteerd die zich goed lenen om buiten te zetten. Deze selectie kan perfect in het gematigde klimaat van Nederland buiten staan van mei tot en met september. We kunnen je garanderen: buiten bloeit de Gardenlina nog uitbundiger dan binnen!

  plant excellence

  Waar wij voor gaan

  Door intensieve veredeling en ontwikkeling zijn onze Kalanchoës sterk genoeg om in de zomer buiten te staan. Sterker nog, daar maak je ze alleen maar blij mee! Langdurig bloeiplezier van gemiddeld 100 dagen en een makkelijke verzorging; wat wil je nog meer? 

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang bloeit mijn Gardenlina?

  De Gardenlina bloeit buiten gemiddeld 100 dagen. Hoe en waarom we dit kunnen zeggen, lees je hier. En met wat extra verzorging, liefde en aandacht bloeit jouw Gardenlina nog wel langer!

  Hoe kan ik mijn Gardenlina het best verzorgen?

  De Gardenlina is niet veeleisend. De plant heeft een lichte standplaats nodig waarbij direct zonlicht geen enkel probleem vormt. Je kunt jouw Gardenlina van mei tot september gerust in de grond poten of in een pot buiten zetten. Gardenlina heeft maar weinig water nodig.

  Waar bestaat het assortiment uit?

  Het Gardenlina assortiment bestaat uit meerdere kleuren in verschillende potmaten. Gardenlina is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, paars, oranje, wit en geel in grootte variërend van kleine plantjes tot mooie grote plantenschalen.

  Waar is Gardenlina verkrijgbaar?

  De Gardenlina is verkrijgbaar in diverse tuincentra bij je in de buurt. Voor de actuele verkooppunten kun je ons contactformulier invullen of vraag ernaar in het tuincentrum.

  Vraag, antwoord

  Staat jouw vraag er niet tussen?

  Heb jij nog vragen over de verzorging van jouw Gardenlina, of heb je andere vragen die er niet tussen staan? Vraag het aan Nikita.

  growing plant excellence

  Bloeiende planten afgestemd op de consument

  Als bloeiende plantenproducent leveren wij de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma aan exporteurs/groothandels, lijnrijders, retail en vakhandel in Europa.

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.