Over breeding

Vanuit de behoefte om het assortiment voortdurend te verbreden en uit te breiden met betere rassen, zet KP Holland al tientallen jaren in op veredeling binnen de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma. Betere houdbaarheid, sterkere bloemen, nieuwe kleuren… de veredelaars en laboranten van KP Holland zijn continu bezig met het vinden van de beste combinaties uit de vader- en moederplanten.

Er wordt gebruik gemaakt van unieke technische hoogstandjes zoals het speciaal voor KP Holland ontwikkelde meetapparaat. Hierdoor worden de eigenschappen van de potentiële nieuwe KP Holland rassen volledig in kaart gebracht.
In de klimaatkamers wordt de kieming van de zaden en stekjes nauwkeurig bijgehouden.
In een geconditioneerde houdbaarheidsruimte wordt jaarrond een stabiel klimaat gerealiseerd waardoor de ontwikkeling van de bloeifase geanalyseerd kan worden, waarna bepaald wordt of het ras voldoet aan de kwaliteitseisen die wij stellen aan onze rassen.
Omdat houdbaarheid en kwaliteit zeer hoog in ons vaandel staan wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de houdbaarheid van onze eigen rassen t.o.v. onze nieuwe veredelingsnummers en t.o.v. rassen van collega-veredelaars.

Aandacht en kennis staan bij ons hoog in het vaandel. Een team van 8 mensen is full time bezig met veredelen op een optimaal ingerichte Breeding locatie van 6.000m. Er wordt samengewerkt met andere veredelaars om te komen tot sterkere rassen maar ook om de veredelingscyclus, welke gemiddeld 5 jaar in beslag neemt, efficiënter te maken. Dit leidt tot een duurzame vorm van veredelen.

Klanten van uitgangsmateriaal worden regelmatig bezocht door onze accountmanagers. Desgewenst worden ze intensief begeleid op teelttechnisch gebied. Door de praktijk van tientallen jaren teeltervaring in combinatie met een hoog kennisniveau van onze gewassen zijn we in staat om op telersniveau professioneel mee te denken.

Onderscheidende eigenschappen binnen de productgroepen van KP Holland

Bij alle gewassen wordt ingezet op aantrekkelijke compacte plantvormen en betere houdbaarheid waardoor de consument er langer plezier van heeft.

  • Bij Kalanchoë ligt de focus op de optimale balans tussen het aantal bloemen, de grootte van de bloemen en de plantvorm.
  • Bij Spathiphyllum wordt ingezet op compacte, stuifmeelvrije rassen (schoon, en geen allergie)
  • Bij Curcuma wordt ingezet op kleinere potmaten, nieuwe kleuren en vermeerdering via de weefselkweek.