Skip to main content

Innovation lab

Plant excellence in breeding en growing start hier

Een van de belangrijkste onderscheidende factoren van KP Holland is de uitgebreide product- en marktkennis die onder hetzelfde dak aanwezig is. De opgebouwde productkennis van onze rassen is verzameld binnen het Innovation lab. Om continue verbetering te waarborgen, worden producten hier nauwkeurig gekruist, veredeld en vermeerderd.

 • Veredeling Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma

  De eerste stappen in de veredeling

  In de jaren ‘90 zette KP Holland de eerste stappen in de veredeling van de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma. Kennis werd opgebouwd en betere rassen werden geïntroduceerd. Dit leidde tot de sterke basis van het Cupido, Rosalina en Siam assortiment dat vandaag wereldwijd verkrijgbaar is.

 • KP Holland Innovation Lab, waar plant excellence begint
  KP Holland Innovation Lab, waar plant excellence begint

  Kennis en ervaring naar het volgende niveau

  Het Innovation Lab is een volledig steriele omgeving waar uiterst secuur wordt gewerkt aan nieuwe rassen en vermeerdering. Op deze high tech locatie brengen we onze rijke kennis en ervaring naar het volgende niveau. We zetten de nieuwste breeding technieken in met een focus op Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma.

 • Door vakkundieheid is innovatie gewaarborgd

  Door vakkundig- heid is innovatie gewaarborgd

  Het lab is bijna 900m² en heeft op deze oppervlakte 5 verschillende klimaatkamers. Elke kamer kan worden voorzien van een eigen teeltrecept van bijvoorbeeld licht en temperatuur. 

  Onze focus- gebieden in genetica

  Een voller bloemscherm voor de Kalanchoe, een compacte plantopbouw voor de Curcuma, en stuifmeelvrij voor de Spathiphyllum. Het zijn focusgebieden waar wij in onze genetica op sturen. Dankzij de hoge mate van professionalisering op deze locatie kunnen onze veredelaars en onderzoekers op kwalitatief hoog niveau de tools inzetten die nodig zijn om dit resultaat ook te bereiken.

  KP Holland intensiveert in het Innovation lab het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons eigen assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Daarnaast is er ruimte om collega kwekers te helpen bij het verder ontwikkelen en onderzoeken van gewassen.

  neem een kijkje in het KP Holland Innovation Lab

  Neem zelf een kijkje in het lab!

  We werken met strenge hygiëne protocollen waardoor we helaas geen bezoekers kunnen ontvangen. Wel hebben we een video waarmee we toch een kijkje in de keuken kunnen bieden!

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.