Skip to main content

Innovation lab

Plant Excellence start hier

Een van de belangrijkste onderscheidende factoren van KP Holland is de uitgebreide product- en marktkennis onder hetzelfde dak. Het Innovation Lab zorgt voor het waarborgen van continue verbetering; hier worden producten nauwkeurig onderzocht, veredeld en vermeerderd. We zetten de nieuwste breeding technieken en veredelingsonderzoeken met focus op Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma.

Het lab is bijna 900m² en heeft 5 verschillende klimaatkamers. Elke kamer kan volgens een eigen teeltrecept ‘draaien’, met variatie in licht en temperatuur. Toepasbare technieken zijn onder andere initiatie, meristemen, vermeerderen, dihaploïde-onderzoek, embryo rescue en High-Performance Liquid Chromatography (HPLC).

 • Veredeling Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma

  Innovatie in plantkennis

  In het Innovation Lab werken we met innovatieve technieken om het veredelingsproces naar een hoger niveau te tillen en worden planten vermeerderd voor productie. Deze innovatieve aspecten zijn mogelijk door de kennis van onze gewassen, die met ieder onderzoek uitbreidt. KP Holland intensiveert in het Innovation Lab het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons eigen assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen.

 • KP Holland Innovation Lab, waar plant excellence begint
  KP Holland Innovation Lab, waar plant excellence begint

  Wereldwijde kennisdeling

  Dag in dag uit investeren we in nieuwe technieken voor veredeling en weefselkweek. Op regelmatige basis gaat het weefselkweekmateriaal naar productielabs over de hele wereld, waar onze klanten verder gaan met het ontwikkelen van de producten. Zo staan we in contact met laboratoria en kwekers wereldwijd, om kennis te delen en van elkaar te leren.

 • Meer zekerheid voor de kweker en een mooiere plant voor de eindklant.

  Veredeling als meerwaarde

  Door onder andere de toepassing van moleculair onderzoek zijn we in staat nog doelgerichter te veredelen, waardoor we de klant eerder van verbeterde rassen kunnen voorzien. Daarnaast is er ruimte om collega-kwekers te helpen bij het verder ontwikkelen en onderzoeken van gewassen.

  Het resultaat? Meer zekerheid voor de kweker en een mooiere plant voor de eindklant.

  Onze focusgebieden
  in genetica

  In onze veredeling ligt de focus op het vinden van de beste combinaties uit de vader- en moederplanten. Combinaties die minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen en zorgen voor betere houdbaarheid, sterkere bloemen en nieuwe verschijningsvormen. Denk aan een voller bloemscherm voor de Kalanchoë, een compacte plantopbouw voor de Curcuma, en een stuifmeelvrije plant voor de Spathiphyllum. 

  De vraag uit de markt vertalen wij in het Innovation Lab, om kwekers in een betere marktpositie te brengen met onze genetica.

  neem een kijkje in het KP Holland Innovation Lab

  Meer weten?

  De technieken en faciliteiten van het Innovation Lab ontwikkelen continu. Wil je meer weten over ons Innovation Lab? Of zie jij meerwaarde in onze technieken/faciliteiten en wat we daarmee voor jou kunnen betekenen?

  Steef vertelt je er graag alles over!

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.