Een van de belangrijkste onderscheidende factoren van KP Holland is de uitgebreide product- en marktkennis die onder hetzelfde dak aanwezig is. De opgebouwde productkennis van onze rassen is verzameld binnen het KP Holland Innovation lab. Om continue verbetering te waarborgen, worden producten hier nauwkeurig gekruist, veredeld en vermeerderd. Plant excellence in breeding en growing begint hier.

In de jaren ‘90 zette KP Holland de eerste stappen in de veredeling van de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoe en Curcuma. Kennis werd opgebouwd en betere rassen werden geïntroduceerd. Dit leidde tot de sterke basis van het Cupido, Rosalina en Siam assortiment dat vandaag wereldwijd verkrijgbaar is.

Het innovation lab is een volledig steriele omgeving waar uiterst secuur wordt gewerkt aan nieuwe rassen en vermeerdering. Op deze high tech locatie brengen we onze rijke kennis en ervaring naar het volgende niveau. We zetten de nieuwste breeding technieken in met een focus op Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma.

 

Het lab is bijna 900m2 en heeft op deze oppervlakte 5 verschillende klimaatkamers. Elke kamer kan worden voorzien van een eigen teeltrecept van bijvoorbeeld licht en temperatuur. Het team dat in ons lab werkzaam is, is uiterst bekwaam in het vakgebied waardoor innovatie gewaarborgd is. 

We werken met strenge hygiene protocollen waardoor we helaas geen bezoekers kunnen ontvangen. Wel hebben we deze video (link) waarmee we toch een kijkje in de keuken kunnen bieden!

We werken met strenge hygiene protocollen waardoor we helaas geen bezoekers kunnen ontvangen. Wel hebben we deze video (link) waarmee we toch een kijkje in de keuken kunnen bieden!

Een voller bloemscherm voor de Kalanchoe, een compacte plantopbouw voor de Curcuma, en stuifmeelvrij voor de Spathiphyllum. Het zijn focusgebieden waar wij in onze genetica op sturen. Dankzij de hoge mate van professionalisering op deze locatie kunnen onze veredelaars en onderzoekers op kwalitatief hoog niveau de tools inzetten die nodig zijn om dit resultaat ook te bereiken.

KP Holland intensiveert in het Innovation lab het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons eigen assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Daarnaast is er ruimte om collega kwekers te helpen bij het verder ontwikkelen en onderzoeken van gewassen.

Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.