Skip to main content

nieuws

Steeds duurzamer door de inzet van footprinting

  • 05 december 2023
We ontkomen er niet aan; elk bedrijf moet met duurzaamheid aan de slag. Bij KP Holland speelt dit onderwerp een belangrijke rol in de organisatie. Niet alleen vanuit de bestaande intrinsieke motivatie, maar ook steeds meer vanuit wetgeving.
Steeds duurzamer door de inzet van footprinting

Als glastuinbouwsector merken we dit onder andere door de aanscherping van de energiebesparingsplicht, tariefsverhoging ODE, CO2-heffing en het wegvallen van vrijstellingen. Ook de publieke opinie wordt steeds kritischer. Daarnaast zijn we ons bewust van het belang van een groenere wereld en onze impact daarop. Daarom is binnen onze organisatie footprinting een belangrijk thema.

John Vreugdenhil, Financieel Directeur KP Holland zegt hierover: “In eerste instantie wilden we een totaalbeeld krijgen van al onze producten en waar we als bedrijf staan met onze footprint. Nu kunnen we zelfs de impact van geplande investeringen op onze footprints doorrekenen”. Voor nu ligt de focus van de footprint-berekeningen op de CO2 impact van onze producten.

Wij hebben de footprint berekend van al onze bloeiende planten. We kunnen meerdere jaren met elkaar vergelijken, hierdoor hebben we de impact van onze bloeiende planten in beeld en kunnen we gericht met duurzaamheid aan de slag gaan. Nu zijn we bezig met het berekenen van de footprint van onze andere producten, zoals onze jonge planten, weefsels en stekmaterialen. Zo krijgen we de impact vanaf het startproduct tot en met de hoes die om het product gaat.

Uitdaging

Toch zien we ook de uitdagingen op het gebied van benchmarking. “Dat betekent wel dat andere kwekers eveneens met footprinting aan de slag moeten, maar nog niet iedere kweker is zover. Het biedt echter wel de mogelijkheid om de footprint van onze producten met anderen te vergelijken”, aldus John. Want alleen met elkaar maken we de glastuinbouwsector stap voor stap een stukje duurzamer. Ben je benieuwd naar de footprint van de Siam Curcuma, Rosalina Kalanchoë en/of de Cupido Spathiphyllum? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Blijf op
de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.