Skip to main content

nieuws

KP Holland en HiBreeding bundelen krachten bij FlowerTrials 2024

  • 17 januari 2024
HiBreeding en KP Holland bundelen voor één week de krachten, tijdens de FlowerTrials in 2024.
KP Holland en HiBreeding bundelen krachten bij FlowerTrials 2024

Met de FlowerTrials exposeert HiBreeding bij KP Holland op locatie. Doel van deze samenwerking is elkaar versterken om een aantrekkelijker lid te zijn voor een bezoek tijdens de FlowerTrials. Met deze samenwerking tillen beide veredelaars (en kwekers) het niveau van de gepresenteerde noviteiten naar een nog hoger en aantrekkelijker niveau.

 

Nieuwe variëteiten Kalanchoë en hortensia op één locatie te zien

Pim van der Knaap, directeur bij KP Holland, vertelt: “In 2022 hebben we een mooie evenementenlocatie laten bouwen aan de Kasteelweg 16 in Naaldwijk, naast ons Innovation Lab in De Lier. Dat is een fantastische plek om onze nieuwste innovaties te presenteren aan klanten. Deze locatie was afgelopen zomer voor het eerst het decor voor de FlowerTrials. Aangezien we zelf niet de gehele ruimte nodig hebben voor de presentatie van onze Rosalina Kalanchoë, Cupido Spathiphyllum en Siam Curcuma, waren we op zoek naar een FlowerTrials partner”. Mike van Schie, Productmanager bij HiBreeding, was op zoek naar een externe locatie voor de presentatie van de Hi hortensia’s met FlowerTrials: “In gesprekken tijdens diverse contactmomenten kwamen onze wensen bij elkaar. Zo kwam de optie ter sprake om elkaar hier te versterken in week 24.”

Raakvlakken

Mike van Schie: “HiBreeding is een samenwerking tussen Sjaak van Schie B.V. en The Mastergrowers. Met deze samenwerking is HiBreeding zichtbaar in de gehele keten; van stek tot eindproduct.” Bij KP Holland is dat ook het geval; het veredelen, vermeerderen en produceren van onderscheidende plantenrassen gebeurt allemaal onder één dak. Beide bedrijven zijn lid van FlowerTrials vanwege hun veredeling, maar met FlowerTrials richten zij zich op een breder publiek. “We ontvangen ook graag exporteurs en eindklanten. Met eindklanten bedoelen we de inkopers van de winkelketens die uiteindelijk onze producten gaan verkopen”. Dat is niet het enige waarom het de moeite waard is de locatie aan de Kasteelweg te bezoeken. Beide veredelaars houden zich bezig met innovaties. “Daarmee zorgen we voor voldoende inspiratie en beleving, wat KP Holland en HiBreeding extra interessant maakt om te bezoeken. Een bezoeker bespaart daarnaast tijd, omdat hij niet naar twee aparte locaties hoeft te rijden. Natuurlijk zorgen we ook voor een goede cateraar die alles tot in de puntjes verzorgt om het gehele plaatje compleet te maken”, vult Van Schie aan. Pim van der Knaap: “Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen op de teeltlocatie(s), waar al het werk plaatsvindt. Hier kun je zien waar een nieuwe kruising aan moet voldoen om als productieras opgenomen te worden”.

Blijf op
de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.