Skip to main content

nieuws

Interview Torben Pedersen, oprichter en mede-eigenaar Greenex

  • 27 december 2022
Interview Torben Pedersen, oprichter en mede-eigenaar Greenex

Greenex is in 1998 in Denemarken begonnen als internationaal bemiddelaar in stekken, jonge planten en zaden. Als geesteskind van Henrik Christoffersen en Torben Pedersen was het doel van Greenex om jong plantmateriaal van hoge kwaliteit uit de hele wereld te leveren aan professionele kwekers in Noord-Amerika, Azië en Europa.

Vandaag de dag is de markt wereldwijd en is Greenex de distributeur en leverancier bij uitstek geworden voor vele kwekers en telers die een steeds breder assortiment plantmateriaal van hoge kwaliteit leveren.

 Greenex is wereldwijd vertegenwoordigd met vijf locaties in Noord-Amerika (Ontario, Canada en Florida, VS), Centraal-Amerika (Dominicaanse Republiek) en Europa (Denemarken en Nederland). Greenex Group heeft 19 mensen in dienst.

Wat kenmerkt Greenex? 

Torben Pedersen> De huidige marktpositie van Greenex is ongeëvenaard dankzij de unieke toegang tot productiefaciliteiten in Midden-Amerika, de Filippijnen, Taiwan, Thailand en Vietnam. Controle en beheer ter plaatse zorgen ervoor dat het jonge plantmateriaal voldoet aan de hoogste normen voor intercontinentale handel en productieschema's met sierplanten.

Greenex dient als toegangspoort voor telers tot succes met siergewassen en biedt een sterke impuls in deze concurrerende sector. Greenex wordt wereldwijd vertegenwoordigd door hoogopgeleide professionals uit de sierteeltsector. De vertegenwoordigers bieden onze klanten first mover voordelen in termen van nieuwigheden in de handel van bladproducten, nieuwste toevoegingen van wereldbekende veredelaars van sierteeltproducten, kosteneffectieve productie van eersteklas jong plantmateriaal en op maat gemaakte logistieke regelingen.

Hoe omschrijf je de relatie tussen Greenex en KP Holland?

Torben Pedersen> Onze relatie met KP Holland gaat terug tot de beginjaren van Greenex toen wij de Spathiphyllum van KP Holland verkochten. Per 1 januari 2023 zullen wij met trots en exclusief KP Holland vertegenwoordigen in Noord-Amerika en Kalanchoe Rosalina aanbieden aan onze Noord-Amerikaanse klanten. We weten dat Rosalina het grootste en meest gerenommeerde Kalanchoë merk in Nederland/Europa is dat staat voor een zeer hoge kwaliteit, en niet te vergeten, de hoogwaardige stekken die in Oeganda worden geproduceerd.

Hoe zie je de toekomst met KP Holland?

Torben Pedersen> We zijn erg enthousiast, vereerd en trots dat we Rosalina Kalanchoë-rassen kunnen aanbieden op de Noord-Amerikaanse markt. KP Holland heeft een uitstekend merk en een uitstekende reputatie in de industrie en wordt zeer gerespecteerd door onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen KP Holland en Greenex een succes wordt, omdat beide bedrijven in particuliere handen zijn en we met dezelfde kernwaarden werken ten opzichte van onze industrie, klanten en werknemers.

Blijf op
de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.