Skip to main content

Spathiphyllum

Cupido

Prachtige kamerplanten met helderwitte bloemen die erg makkelijk zijn in de verzorging; Cupido Spathiphyllum (alias ‘lepelplant’) heeft het.

Deze luchtzuiverende kanjer is dankzij haar frisse voorkomen een favoriete kamerplant voor velen.

Verzorgingstips

Spathiphyllum Cupido heeft z’n oorsprong in het tropisch regenwoud, waar hij ‘onder begroeiing’ de schaduwrijke plekken op zoekt. Het is een tropische plant die houdt van een niet te zonnige, warme omgeving en geniet van veel water. Heeft de Spathiphyllum dorst, dan laat hij dat snel weten door z'n bladeren te laten hangen. Een lekkere plas water biedt het beste medicijn, en binnen enkele uren zal de Spathiphyllum weer in zn oude vorm herstelt zijn.

 • Cupido Spathiphyllum houdt van kamertemperatuur (niet onder de 15°C, en niet boven de de 25 °C).

 • Zet de Spathiphyllum op een plek met (half)schaduw, volle zon houdt hij niet van.

 • Geef jouw Spathiphyllum Cupido 2 keer per week water, de potkluit mag niet uitdrogen.

  Luchtzuiverend

  Schone lucht
  in jouw huis

  Veel groene planten neutraliseren schadelijke stoffen uit de lucht. Via de bladeren en de wortels nemen ze stoffen op die in de plant worden omgezet in voedingsstoffen en opgeslagen voor de groei. Spathiphyllum is kampioen binnen het luchtzuiverende assortiment.

  Wil je meer weten over luchtzuiverende planten, kijk op www.airsopure.nl

  Spathiphyllum

  Herkomst
  Cupido

  De Spathiphyllum wordt ook wel de lepel- of vaantjesplant genoemd. Hij is van oorsprong afkomstig uit Colombia en Venezuela en behoort tot het soort Aracaea. In 1870 is de Spathiphyllum in Europa geïntroduceerd. 

  Bloemen
  De rechtopstaande witte bloemen zijn kenmerkend voor deze plant en zijn altijd wit, maar verschillen in grootte en aantal per soort. Hoe groter de plant hoe groter de bloemen, maar ook dit is afhankelijk van de soort. Sommige Spathiphyllums hebben licht geurende bloemen.

  Variëteiten
  Spathiphyllum Cupido is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Deze hebben met elkaar gemeen dat ze rijk bloeien, een compacte plantopbouw en een lange houdbaarheid hebben. Elke variëteit heeft zijn unieke eigenschappen.

  plant excellence

  Waar wij voor gaan

  Van ‘Macho’s’ van ruim 2 meter hoog, tot mini’s in een 7cm potje; in ons Innovation Lab staan de beste Spathiphyllum rassen vanuit de hele wereld verzameld. Hiermee maken we steeds nieuwe kruisingen. Het doel: de wereld groener maken. Mét minder stuifmeel.

  Veelgestelde vragen

  Er zit een groene bloem in mijn Spathiphyllum. Is dit normaal?

  Het kan gebeuren dat een witte bloem groen verkleurt. Dit komt voor als een bloem bijna uitgebloeid is; de bloem kleurt dan van wit naar groen.

  Ik heb mijn Spathiphyllum nu al een tijd en er komen geen nieuwe bloemen in, wat nu?

  Waarschijnlijk heeft de plant een tijdje geen nieuwe bladeren aangemaakt. De plant moet hiertoe aangezet worden. Geef de plant daarom tijdelijk iets minder water dan normaal. Als dit niet helpt, zet hem dan op een andere plaats. Zodra de plant weer nieuwe bladeren geeft, zal deze na enige tijd ook weer gaan bloeien.

  Wat moet ik doen met gele bladeren en/ of bruine bloemen?

  Je kunt gele bladeren met een schaar afknippen. Bruine bloemen zijn meestal eenvoudig te verwijderen, als dit niet lukt kan het ook met een schaar.

  De bladeren van mijn Spathiphyllum worden stoffig, wat kan ik hieraan doen?

  De Spathiphyllum is gek op water. Stof kun je dus het best afspoelen onder de koude kraan of douche, maar je ook regenwater neemt het stof goed weg. Zet de plant dus eens buiten tijdens een flinke regenbui! (Let er wel op dat het niet te koud is.)

  Vraag, antwoord

  Staat jouw vraag er niet tussen?

  Heb jij nog vragen over de verzorging van jouw Spathiphyllum, of heb je andere vragen die er niet tussen staan? Vraag het aan Pieter.

  growing plant excellence

  Bloeiende planten afgestemd op de consument

  Als bloeiende plantenproducent leveren wij de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma aan exporteurs/groothandels, lijnrijders, retail en vakhandel in Europa.

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.