Skip to main content

nieuws

Innovation Lab KP Holland geopend door Ingrid Thijssen VNO-NCW

 • 14 juni 2022
Innovation Lab KP Holland geopend door Ingrid Thijssen VNO-NCW KP Holland heeft met de opening van haar nieuwe Innovation Lab door Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, dit officieel in gebruik genomen.
Innovation Lab KP Holland geopend door Ingrid Thijssen VNO-NCW

Innovation Lab KP Holland geopend door Ingrid Thijssen VNO-NCW

KP Holland heeft met de opening van haar nieuwe Innovation Lab door Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, dit officieel in gebruik genomen.

Doop Curcuma Siam Sisto

DNA

KP Holland heeft op dinsdag 14 juni haar Innovation Lab officieel in gebruik genomen. Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

De openingshandeling werd door de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, uitgevoerd. Middels het doorknippen van een symbolische DNA-streng is het laboratorium geopend. KP Holland presenteerde direct een nieuwe witte Curcuma, een exclusieve seizoensbloeier met helderwitte lotusbloemen in de Siam™-serie met de naam Siam™ Sisto.

Innovatie voor de toekomst

‘Met de ingebruikname van ons nieuwe Innovation Lab intensiveren we het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Met deze stap geven we invulling aan onze strategie door te groeien in de veredeling en vermeerdering van weefselkweek uitgangsmateriaal’, aldus algemeen directeur Leo de Vries.

Ingrid Thijssen benadrukte in haar toespraak het belang van innovatie voor de Nederlandse economie en sierteeltsector en gaf aan trots te zijn op de stap voorwaarts die KP Holland hierin maakt.

De opening vond plaats tijdens de eerste dag van de FlowerTrials. 

 

  Blijf op
  de hoogte

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer

  Copyright  | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid

  voor een optimale weergave van de website raden wij aan om uw toestel om te draaien.