Born to breed & bloom

Als vooruitstrevende kweker produceert KP Holland producten van goede en constante kwaliteit. De unieke combinatie van de disciplines Breeding & Growing binnen één onderneming maakt KP Holland een bijzondere speler in de markt. Productkennis en marktkennis bevinden zich onder hetzelfde dak. De rassen die binnen Breeding worden ontwikkeld, zijn getoetst aan de marktkansen. KP Holland is sterk in het markt- & klantgericht produceren.

KP Holland is born to breed & bloom

Lees meer over KP Holland breeding en KP Holland growing.

Jan van der Knaap

In 1950 legde Jan van der Knaap de basis voor KP Holland als bloeiende plantenkwekerij. 71 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van het afkweken van bloeiende planten, én het ontwikkelen van nieuwe rassen. Onder leiding van de directieleden Leo de Vries (algemeen directeur), Steef van der Knaap (operationeel directeur), Roy van der Knaap (technisch directeur), Pim van der Knaap (commercieel directeur) en John Vreugdenhil (financieel directeur) werkt het team van 140 vaste medewerkers, op de vijf locaties elke dag zorgvuldig aan producten van optimale kwaliteit.

Duurzaamheid

KP Holland is in het bezit van de labels MPS, SQ (Socially Qualified) en MPS GAP, wat inhoudt dat er duurzaam en op milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd. Wilt u meer weten over duurzaamheid binnen KP Holland, neem dan contact met ons op.

Direct contact

KP Holland in Oeganda

KP Holland is mede-eigenaar van Xclusive Kalanchoë in Oeganda, sinds 2018. African Finest Cuttings is de verkooporganisatie van Xclusive Kalanchoë en levert kwalitatief hoogwaardige Kalanchoë stekken. Deze stekken worden op onze moderne productielocatie in Oeganda gekweekt, waar een ideaal klimaat heerst voor het kweken van stekken. Deze farm biedt werkgelegenheid, medische zorg, scholing en woonruimte aan ruim 350 Oegandese medewerkers en hun families en heeft duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Zo dragen wij én onze klanten bij aan een betere leefomgeving en toekomst voor de lokale bevolking. Verantwoordelijk omgaan met mens, milieu en natuur is voor ons een ‘licence to produce’. Onze MPS-certificeringen onderstrepen dit. Bekijk hier een filmpje over Xclusive Kalanchoë

KP Holland en Breeding Accel

Sinds vijf jaar werken 5 topbedrijven nauw samen op het gebied van veredeling: KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding, Fresh Forward en Sion Young Plants. Tezamen vormen deze onafhankelijke familiebedrijven BreedingAccel, een innovatief kennisplatform waarin de individuele bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Het doel is de time-to-market te verkorten, door kennisuitwisseling, de veredelaars gezamenlijk projecten uit te laten voeren en indien gewenst, gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken. Door de niet-concurrerende genetica van de bedrijven is de transparantie en samenwerking optimaal. Meer weten over Breeding Accel? Kijk dan hier: Breeding Accel

Bedrijfsfilm