Personeelsvereniging en activiteiten

Bij KP Holland werken we hard, maar ontspannen we ook hard, op veel verschillende manieren! We hebben een zeer actieve personeelsvereniging, die gedurende het jaar talloze leuke activiteiten organiseert. Zo hebben we ieder jaar een Paasworkshop, een FlowerTrials borrel een Pubquiz en een spetterend Kerstfeest, waar alle medewerkers op een heuse Kerstmarkt hun eigen Kerstpakket bij elkaar kunnen shoppen.

Vrijdagmiddagborrels en locatie-uitjes

Na een week hard werken is het fijn om met z’n allen onder het genot van een drankje de week af te sluiten. Op de meeste locaties is er daarom een vrijdagmiddagborrel. Daarnaast organiseert iedere locatie een uitje voor de directe medewerkers. Deze uitjes worden door de medewerkers zelf bedacht en bepaald. Denk daarbij aan bowlen, waterskiën, een barbecue op de locatie, of gewoon gezellig uit eten met z’n allen.

Jubilarissenfeest

Dat werken bij KP Holland leuk is, blijkt wel uit het feit dat we ieder jaar een aantal jubilarissen hebben die 12,5 jaar, 25 jaar of zelfs 40 jaar in dienst zijn. Dit vieren we jaarlijks door middel van een jubilarissenfeest, waar alle medewerkers en uiteraard de jubilarissen met familie voor uitgenodigd zijn.

Sporten

Sporten vinden we bij KP Holland heel belangrijk en daarom kunnen alle vaste medewerkers gebruik maken van de zo genoemde “Cafetariaregeling”. Met deze regeling kunnen medewerkers met voordeel een sportabonnement afsluiten. Daarnaast sponsoren we ook graag lokale sportclubs en bieden we jaarlijks een compleet fiets tenue aan voor een voordelige prijs.

Gezondheidscheck

Energieke werknemers presteren beter en productiever. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond aan het werk kunnen blijven. Daarom kan je bij KP Holland één keer in de twee jaar mee doen aan een gezondheidscheck. Met deze gezondheidscheck wordt op meerdere fronten de gezondheid van de medewerker in kaart gebracht, zodat waar nodig tijdig actie kan worden ondernomen. Hierbij is uiteraard de privacy volledig gewaarborgd en ontvangen wij alleen een groepsrapportage. Met deze uitslagen gaan we als bedrijf natuurlijk aan de slag en zullen er diverse vervolgacties genomen worden.

Medewerkers Tevredenheids Onderzoek (MTO)

We willen graag regelmatig inzicht hebben in de tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid van onze medewerkers. Daarom wordt er één keer in de twee jaar een medewerker tevredenheid onderzoek gehouden onder al onze medewerkers. Met deze uitslag kunnen wij als bedrijf, indien nodig, verbeteringen aanbrengen en zorgen we er samen voor dat de goede sfeer en betrokkenheid gewaarborgd blijft.