KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland juli 2018  
 
   
   
Seasons Trade Fair 2018; u komt toch ook?

Graag nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse Seasons Trade Fair. Voorheen organiseerden wij deze gezamenlijke huisbeurs in week 34, maar verandering van spijs doet eten, toch? Daarom is deze beurs dit jaar van dinsdag 25 t/m vrijdag 29 september bij de Oriental Group in Bleiswijk. De Seasons Trade Fair is een gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, VDE Plant en KP Holland. Deze beurs wordt alweer voor de 16e keer georganiseerd en heeft dit jaar een “Oktoberfest-tintje”. Volgende week ontvangt u een persoonlijke uitnodiging. Toch alvast meer weten? Ga dan naar www.seasonstradefair.nl

   
   
KP Holland FlowerTrials Event: bedankt voor uw bezoek

Van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juni nam KP Holland weer deel aan de FlowerTrials. We organiseerden voor u het FlowerTrials Lunch Event: enerverende lunchsessies met inspirerende sprekers over duurzaamheid, digitaal ondernemen, internationale samenwerking en innovatie. We hebben weer ons uiterste best gedaan om u een interessante middag “voor te schotelen”. Voor wie het gemist heeft, bekijk hier een korte impressie: KP Holland FlowerTrials Lunch Event
Bent u er volgend jaar (weer) bij?

   
   
Kweker in het zonlicht: Westland Plant

Dat KP Holland als veredelaar continu bezig is om te beste rassen voor u te ontwikkelen, is geen nieuws meer. Maar wat gebeurt er met die nieuwe rassen? Om u daar meer inzicht in te geven, geven we regelmatig het woord aan een kweker in deze nieuwsbrief. Vandaag is dat Westland Plant; dit bedrijf is opgericht in 1996. Daarvoor werkte eigenaar Peet Zwinkels samen met zijn vader Henk vanaf 1985 in de groenten. Westland Plant telt vandaag de dag 15 vaste medewerkers. De hoofdteelt is Spathiphyllum Cupido 14 cm en 17 cm pot. Het bedrijf is 6 hectare groot, Westland Plant is 1 van de grotere Spathiphyllum kwekers en is sterk in Toegevoegde Waarde, vernieuwend in assortiment, jaarrond topkwaliteit en beschikt over de juiste uitrusting en werkt continu aan het verbeteren daarvan.

Sinds 2017 teelt Westland Plant haar Spathiphyllums biologisch. Met deze nummer 1 in luchtzuiverende planten is het logisch dat zij lid zijn van Air so Pure.

Westland Plant is afnemer bij KP Holland van 3 Spathiphyllum rassen te weten Bingo Cupido™, Cupido™ Compacto en Silver Cupido™ en er wordt continu getest met nieuwe rassen ter verbetering van het assortiment t.b.v. de klant.

Belangrijk voor Peet Zwinkels is: “Doorontwikkelen om de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren, bijvoorbeeld d.m.v. meer licht toelaten waardoor een betere scheutvorming wordt gerealiseerd in een vroege fase en steeds meer inspelen op de wensen van de klant met TGW in alle vormen.” Op de foto ziet u het mooie resultaat van deze trotse kweker. Kijk ook eens op www.westlandplant.nl

   
   
In de handelgangen: Waterdrinker

Al jaren is Waterdrinker een gewaardeerde klant van KP Holland. Waterdrinker is een van de grootste bloemen- en plantengroothandels van Europa en heeft dit voorjaar het nieuwe ‘Green Trade Center’ geopend. Met Henk-Jan van den Eijkel, inkoper bloeiende planten bij Waterdrinker, bespreken we de ontwikkelingen hierin en de visie van dit bedrijf op samenwerking met kwekers om de klant optimaal te bedienen.

Het Green Trade Center (GTC) is nu een halfjaar geleden feestelijk geopend. Hoe ervaren de klanten van Waterdrinker de overgang van de vorige C&C naar dit nieuwe groen-inkoopcentrum?
Het weer heeft in de eerste 2 maanden niet erg bijgedragen aan een flitsende start, maar in april en mei zijn we goed losgegaan. We zijn nu bezig met een aantal verbeteringen die we aan de hand van de klantwensen en ervaringen gaan doorvoeren. Denk hierbij aan routing en presentatie.

Welke rol spelen de kwekers/leveranciers in het GTC?
Degenen die zich gecommitteerd hebben aan de shop in shop formule houden zelf hun eigen voorraad bij en zijn verantwoordelijk voor een goed en breed assortiment. De overige kwekers worden beheerd door de Waterdrinker voorraad beheerder.

Geselecteerde partners kunnen gebruikmaken van een shop-in-shop-formule. Wat zijn hiervan de voordelen?
Je kan je eigen voorraad bijhouden, je hebt 24/7 inzicht in het voorraad verloop, big data wordt gedeeld. Je hebt als kweker zelf invloed op de pricing. Er is nauwe samenwerking met de marketing afdeling van Waterdrinker met als doel je producten beter in de markt te zetten en je naamsbekendheid te verbeteren.

Welke waarde heeft KP Holland voor Waterdrinker en haar GTC-klanten?
Voor de klanten een continue kwaliteit en betrouwbaarheid van leveren van het assortiment.

Welke adviezen zou je KP Holland -en andere kwekers/leveranciers- nog mee willen geven?
Zorg dat je constant innoveert, onze klanten weet te inspireren, luister naar de markt zodat je daar goed op in kan spelen.

Welke thema’s zijn voor Waterdrinker en haar ketenpartners actueel en hoe kunnen kwekers/leveranciers daar hun bijdrage in leveren?
MVO en digitalisering zijn voorwaarden om zaken met elkaar te kunnen blijven doen. Daarnaast wil Waterdrinker de toekomst in met partners en daarmee een nauw persoonlijk contact onderhouden.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.waterdrinker.nl

   
   
Privacy verklaring: even lezen

Wij stellen uw interesse voor KP Holland zeer op prijs. Daarom sturen we u met enige regelmaat informatie over het laatste nieuws, speciale aanbiedingen en evenementen. Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) van kracht. Dat betekent dat wij vanaf die datum een nieuw privacy verklaring hanteren. Daarbij kunt u er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. En natuurlijk blijven we u graag informeren over alles wat KP Holland u te bieden heeft. Wij hechten veel waarde aan privacy en communicatie en willen er dan ook voor zorgen dat u op de hoogte bent van dit onderwerp. Lees hier de Privacyverklaring van KP Holland.

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 25 t/m 28 september: Seasons Trade Fair, huisbeurs van KP Holland, Levoplant, VDE Plant en Oriental Group
  • 7 t/m 9 november: FloraHolland Trade Fair Aalsmeer
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.