KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland mei 2021  
 
   
   
We mogen weer!

Wat fijn dat Nederland steeds weer wat verder open gaat! Toen vorige maand de terrassen weer werden geopend, verraste KP Holland samen met alle 22 kwekers van Kalanchoë diverse horeca-ondernemers. We gingen met duizenden vrolijke planten langs om de tafels buiten gezellig te maken. KP Holland ging langs bij het terrassenplein in Naaldwijk om deze gezellige Westlandse kern met kleurrijke terrasplanten op te fleuren.

   
   
Tijd voor Gardenlina!

Het is alweer mei en dat betekent dat het eindelijk weer tijd is voor de buitenbloeier Gardenlina™. De Gardenlina™-serie is verder uitgebreid met twee nieuwe concepten en drie nieuwe toegevoegde waarde items. Eén daarvan is een oude bekende, de KP-690 is terug van weggeweest! Voorheen in hangpot, maar nu is deze plant terug in een prachtige gekleurde pot, mét gat in de onderkant dat hem perfect voor buiten maakt. De 15 cm is terug in een nieuwe uitstraling, in opvallende koker met een gezellige sfeervolle buitenkant. De 6 cm is nieuw toegevoegd aan het assortiment en is verpakt in een handig en vrolijk doosje waarin plaats is voor 6 stuks. Benieuwd welke (nieuwe) items we nog meer hebben? Neem contact op met Nikita Lagerwerf via nikitalagerwerf@kpholland.nl of maak een afspraak voor een (veilig) bezoek aan de nieuwe showroom.

   
   
In de Curcumakwekerij lijkt het al zomer!

De zomer moet nog komen, maar in de Curcumakwekerij lijkt het al zover te zijn! Wie daar binnenloopt wordt verwend met een uitzicht van prachtig bloeiende tropische toppers in een soortgelijk klimaat. Dat de Curcuma’s rekening houden met de wereld buiten de kwekerij is duidelijk, dit jaar stonden ze extra vroeg te springen om de kas te verlaten en huishoudens op te vrolijken. Iets dat in deze tijd zeer welkom is. Of het om een (thuis)werkplek gaat of om een gezellige woonkamer, elk vertrek warmt op met een Curcuma. Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd om het voor de planten zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de opkweek van het stekmateriaal wordt LED verlichting gebruikt wat de jonge telgen duidelijk groter en sterker maakt. In de kwekerij is afgelopen jaar de verlichting vervangen voor maar liefst twee keer zo sterke verlichting. Ook dat werpt zijn vruchten af. Ondanks dat het een rumoerige tijd is, is het seizoen goed van start gegaan. De Curcuma is wat dat betreft ook bij uitstek geschikt voor de periode die voor ons ligt; de zomer! Kortom: het is tijd voor warmte en gezelligheid, het is tijd voor de Curcuma.

   
   
Breeding Sales geluiden

Ondanks de huidige situatie in onze focusgebieden Brazilië, China, USA en Europa, is het digitale contact nog nooit zo groot geweest. Het reizen blijft lastig, de grote vraag is wanneer dit weer volledig opgepakt kan gaan worden. Gelukkig is de handel in bloemen en planten in vrijwel alle genoemde gebieden goed en dat is ook voor de afdeling Breeding Sales een positieve ontwikkeling.

Alternatieve FlowerTrials
De FlowerTrials vindt dit jaar op een andere manier plaats dan we gewend zijn, maar de nieuwe ontwikkelingen uit de veredeling willen we u als klant en potentiële klant natuurlijk niet onthouden. Er is veel tijd gestoken in het professionaliseren van het portfolio, en de catalogus is in een volledig nieuw jasje gestoken. De komende tijd gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een aantal digitale promotiefilms van onze producten. In de periode van de FlowerTrials, week 24 (14 juni t/ m 18 juni) vindt er op onze veredelingslocatie in Naaldwijk, een fysieke presentatie plaats van alle nieuwe Curcuma-, Kalanchoë- en Spathiphyllumrassen. Wie interesse heeft en in de mogelijkheid is om ons te bezoeken, de deuren staan open! Neem contact op met Breeding Sales, we verwelkomen u graag! Wees er snel bij, want door de genomen maatregelen is er beperkte beschikbaarheid.

   
   
In de handelgangen: FloraGreen

Voor dit interview spraken we Albert Mak (rechts op de foto), eigenaar van onze Chinese handelspartner FloraGreen.
“In 2013 is FloraGreen ontstaan en sindsdien werken we met 40 medewerkers veel samen met Europese veredelaars zoals KP Holland. We zijn gespecialiseerd in de productie en verkoop van jonge planten voor Chinese telers. We leveren jaarrond gekwalificeerde Kalanchoë stekken en Curcuma jonggoed voor plattelandskwekers, en helpen hen om de beste eindproducten voor de lokale markt te produceren. Recent zijn we ook gestart met een aantal proeven met Spathiphyllum.” Vertelt Albert.

De Coronasituatie heeft voor FloraGreen in China ook een grote impact gehad. “De ergste situatie was in het eerste kwartaal van 2020, waarin we bijna alle producten moesten weggooien. De productie heeft toen tijdelijk stil gelegen totdat er meer duidelijkheid kwam. De situatie was hier sinds april 2020 onder controle en na mei 2020 begon ook de economie zich weer te herstellen. Mensen thuis hadden steeds meer behoefte aan bloemen, omdat ze ook steeds betaalbaarder werden.”
Kalanchoë is een van de meest populaire potplanten in China, de Kalanchoë van KP Holland is de bestseller op de Chinese markt! “Met haar lange houdbaarheid, sterke weerstand tegen stressomstandigheden tijdens de logistieke fase, haar uitgebreide kleurenpalet én de mogelijkheid om jaarrond te produceren maakt Kalanchoë één van de beste producten voor onze markt.” Over de samenwerking met KP Holland is Albert positief. “We waarderen de samenwerking met KP Holland. Ze leveren ons goede genetica en rassen voor de markt. Daarnaast ondersteunen ze FloraGreen volledig op het gebied van marketing, technische vaardigheden en materialen.”

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.