KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland maart 2021  
 
   
   
Zonnig nieuws

Het wordt letterlijk en figuurlijk tijd dat de zon weer eens flink gaat schijnen. Niet alleen goed voor ons als mens, maar zeker ook voor de mooie seizoensproducten die weer staan te popelen om het huis én het humeur van u en onze klanten op te fleuren. Via deze nieuwsbrief brengen wij u graag weer op de hoogte van alle ontwikkelingen en noviteiten.

   
   
Ze zijn er weer: Villa Curcuma Siam™ snijbloemen

Siam™ Curcuma expert Villa Curcuma draait op volle toeren! In 2018 nam Villa Gerbera, toen direct ook bekend onder de naam Villa Curcuma, op exclusieve basis de teelt en verkoop van Siam™ Curcuma snijbloemen van KP Holland over. Voorheen waren vader en zoon André en Mike Zuidgeest vooral bekend om hun kwalitatief hoogstaande Gerbera snijbloemen vanuit Villa Gerbera uit Honselersdijk. Nu zijn ze dé specialist in zowel Gerbera als Siam™ Curcuma snijbloemen. 14 miljoen Gerbera’s en 2 miljoen Curcuma’s vinden gretig aftrek in de Europese markt. Gezien de exclusiviteit kan en wil Villa Curcuma zelf de markt voor dit nog steeds bijzondere en exotische product verder uitbouwen. Villa Curcuma en KP Holland zijn een gezamenlijk traject gestart waarin de unieke Curcuma bloem in diverse concepten is verwerkt; als solo product, in boeketten en in arrangementen. De lancering hiervan zal medio 2021 plaatsvinden, dus volg de sociale media en mis niets van deze unieke concepten!

   
   
Ook Siam™ Curcuma potplanten komen eraan

De eerste zonnestralen zijn het startsignaal voor de Curcuma’s om wakker te worden. Inmiddels is de kwekerij gevuld met pas opgepotte planten die hun uiterste best doen om zoveel mogelijk van het licht mee te krijgen. Ze slagen daar duidelijk goed in want het ziet er al prachtig uit! De planten groeien als kool en het gewas lijkt wel frisser dan ooit tevoren. Ook al zijn ze vooral nog hun scheuten aan het trainen en niet de bloem, toch is er al een mooie roze gloed te zien in de kwekerij. Deze is afkomstig van de nieuwe gekleurde teeltpotten die voor het gemak voorzien zijn van verzorgingstips en plantenpaspoort. De Curcuma’s zijn beschikbaar vanaf week 13 en zullen blijven stralen tot in week 45. Genoeg tijd om iedereen te voorzien van een stukje zomer in huis! Voor onze Curcuma’s zijn voldoende leuke toevoegingen als hoezen, geschenkverpakkingen en keramiek beschikbaar. Neem voor informatie of bestellingen contact op met Walter Gunneweg of bel 0174-610610.

   
   
Achter de schermen bij de teelt

Op onze Siam™ Curcuma en Kalanchoë Rosalina™ kwekerij aan de Kanaalweg in De Lier is dit najaar nieuwe belichting geïnstalleerd. Hierdoor krijgen de Curcuma’s en Kalanchoë’s ruim 1,5 keer zoveel licht op donkere dagen, wat de kwaliteit en het aantal bloemen en knoppen zeker ten goede komt. Begin 2021 is op deze locatie ook een nieuw en extra energiescherm geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we energie zuiniger telen en kunnen we daarnaast meer licht toe laten door eerst met dit doek te schermen.

In een klimaatcel doen we allerlei onderzoeken naar het opkweken van jonggoed. Hier kunnen we 24/7 de juiste temperatuur/luchtvochtigheid/ lichtsterkte/ lichtspectrum en CO₂ gehalte instellen en onderzoeken wat de beste omstandigheden zijn voor ons jonggoed. We leren zo enorm veel van onze gewassen. Er wordt op de verschillende locaties met steeds meer (draadloze) sensoren gewerkt. Hierdoor komen we steeds meer te weten over de klimaatomstandigheden waar onze gewassen in groeien. Zo werken we bijvoorbeeld met bodemvochtsensoren zodat je kan zien wanneer de planten water nodig hebben. Ook wordt de hoeveelheid parlicht binnen gemeten, zodat je precies ziet hoeveel licht de planten beschikbaar hebben om te groeien.

   
   
Nieuw! Rosalina™ Don Pedro

Een nieuwe aanwinst in ons Rosalina™ assortiment! Eerder al beschikbaar als uitgangsmateriaal voor kwekers, vanaf week 35 ook verkrijgbaar als eindproduct, deze nieuw oranje dubbelbloemige Kalanchoë Rosalina™ Don Pedro. Pedro is afgeleid van Petrus. een jongensnaam die komt van het Griekse petra. Dit betekent ‘rots’, als een symbool van vastheid en betrouwbaarheid. Deze naam hebben wij uiteraard niet voor niets gekozen. Rosalina™ Don Pedro groeit snel, heeft mooi donker blad, middelgrote bloemen en een opgaande bladstand. Meer weten over uitgangsmateriaal? Neem dan contact op met onze afdeling Breeding Sales. Meer informatie over het eindproduct? Mail dan met Growing Sales.

   
   
In de handelgangen: Brands of Plants

Deze keer spraken wij Ruud Olsthoorn, vertegenwoordiger bij Brands of Plants.

“Brands of Plants is eind 2018 ontstaan, doordat verschillende leden met elkaar om de tafel zijn gaan zitten. Hoe kunnen we meer maatwerk leveren naar tuincentra toe en hoe doen we dat met ons eigen merk, uitstraling en concept” vertelt Ruud. “Veel meer samenwerken zodat het betaalbaar wordt om maatwerk te leveren is de conclusie. Brands of Plants is toen gestart om gezamenlijk met de verschillende merken/concepten in te gaan op de behoeftes van tuincentra. Kort gezegd proberen we onze merken een goed podium te geven in de tuincentra en daarmee proberen we de winkels ook te helpen. Echt maatwerk leveren is één van onze sterktes.”

Typerend voor Brands of Plants vindt Ruud dat het verschillende merken zijn met verschillende waardes. Ieder merk kan op zijn eigen terrein door ontwikkelen. “Ik geloof er ook in dat de verschillende merken als een captain voor hun productcategorie kunnen fungeren. Verschillende merken onder hetzelfde dak met een verscheidenheid van producten. Je kunt het bijvoorbeeld vergelijken met de Bijenkorf met verschillende merken die het een succes maken.”

Over de relatie tussen Brands of Plants en KP Holland zegt Ruud, “KP Holland is een van de initiatiefnemers, een van het eerste uur met het Miniplantenconcept en ook met de andere producten. Een van de eersten die door het jaar heen met thematiek aan de slag ging, waardoor je iedere keer voor verandering van het schap zorgt. Miniplanten.nl is een goed doordacht concept, dit jaar gaan we meer met Gardenlina aan de slag.”

Ruud ziet de toekomst van KP Holland en de andere leden positief in. “Ik geloof heel erg in bedrijven zoals KP Holland en de andere leden van Brand of Plants. Vooruitstrevend en voorlopend in de markt die zich steeds verder binnendringen, door de markt heen uiteindelijk naar de winkel. Dat de winkel kiest voor jouw concept, jouw product en dat maakt dan niet uit waar ze deze koopt. Ik denk ook dat je als producentengroep sterker staat als je je krachten bundelt.”

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.