KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland januari 2021  
 
   
   
Gelukkig nieuwjaar......

...dat hopen we maar! Tot nu toe nog geen positief nieuws omtrent de corona crisis, behalve dat het vaccineren begonnen is. Gelukkig gaan de ontwikkelingen binnen KP Holland onverminderd door. Daarvan brengen we u graag weer op de hoogte.

   
   
Sneak preview

Mede door het wegvallen van de beurzen, maar zeker ook om u jaarrond een mooie presentatie van onze producten te kunnen geven, hebben wij een gloednieuwe showroom gerealiseerd. Deze is te bewonderen op onze Rosalina locatie aan de Herenwerf 34 in Maasland. Zodra het weer kan, organiseren wij hier een leuke (t)huisbeurs. Wilt of kunt u niet wachten? Maak dan een afspraak met uw accountmanager, wij kunnen u een veilig bezoek aan deze showroom garanderen.

   
   
Laatste kans: Radermachera

In 1995 vergaarden wij ons allereerste kwekersrecht met deze altijd gewilde kamerplant: de Radermachera. Deze sierlijke plant past dankzij zijn mooie donkere kleur groen mooi bij deze tijd van het jaar. Maar let op! Deze planten zijn beschikbaar in potmaat 14 cm en zijn slechts te bestellen tot week 7! Ook leverbaar in mooi wit keramiek. Uw bestellingen zien we graag digitaal tegemoet! Pak deze laatste kans en bestel hier via FX. Wilt u eerst een monsterplant ontvangen, of heeft u andere vragen? Ons verkoopteam staat voor u klaar dit allemaal te beantwoorden: verkoop@kpholland.nl

   
   
KP Holland Breeding: er is zó veel te zien......

In deze lastige tijden zou je bijna denken dat de ontwikkelingen stilvallen, maar het tegendeel is waar. Er wordt met man en macht gewerkt aan het creëren van nieuwe bijzondere rassen in al onze productgroepen, Curcuma, Kalanchoe en Spathiphyllum. Graag geven wij u een voorproefje van al het moois dat er aan komt.

Voor Curcuma is er in het 17 cm assortiment een hele mooie aanvulling in de maak. De dieppaarse kleur knalt als het ware uit de bloem. Onze verwachtingen zijn hooggespannen, we kunnen niet wachten om dit nieuwe ras te testen bij diverse kwekers in binnen- en buitenland.

   
   

Kalanchoë Rosalina: de mooiste combinaties

Bij Kalanchoe zien we een toenemende vraag naar combinaties. Hier is onze veredeling al tijden intensief mee bezig. Zie hier op de foto één van de mogelijkheden. Deze “tricolor bicolor” is een uiterst bijzondere, omdat deze uit dezelfde familie-lijn komt waardoor de groei identiek is.

   
   

Spathiphyllum Cupido: Green Hype

Spathiphyllum profiteert op dit moment van de “green hype”. De laatste jaren zijn door KP Holland veel nieuwe rassen getest die nu stap voor stap in de markt komen. Klaar zijn we echter nooit, dus ook in dit segment wordt hard gewerkt aan nieuwe variëteiten. Kenmerken zijn donkergroen glanzend blad, grote witte bloemen, snelle groei en groenverkleuring bij veroudering van de bloemen. Bijna klaar om bij u te worden getest!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een van onze producten en wilt u meer weten en de mogelijkheden van testen bespreken, neem contact op met Breeding Sales

   
   
In de handelgangen: H. Star

Deze keer hadden wij een gesprek met Wijnand Star, commercieel manager bij H. Star.

Wijnand vertelde: “H. Star is door mijn vader, Henny Star, in 1982 gestart als commissionair, door oorspronkelijk bloemen in te kopen op de bloemenveiling in Naaldwijk. Nu zijn we een inkooporganisatie gevestigd in Naaldwijk, Rijnsburg en hebben we zelf bloemen cash en carry’s in Zweden en Duitsland. Samen met mijn 3 broers geef ik leiding aan een team van 100 collega’s. Al onze afzet is in Europa en daar beleveren onze klanten bloemenwinkels, tuincentra en winkelketens. Onze klanten zijn importerende groothandels, lijnrijders en verkooporganisaties.”

Typerend voor het bedrijf is volgens Wijnand: “Wij zijn een open familiebedrijf dat een bloeiende samenwerking met ondernemers wil hebben. We zien onze klant als onze partner en als verlengstuk. Samen met onze klant willen we hun klanten zo goed mogelijk bedienen. Die openheid en ons best doen voor de klant zorgt ervoor dat we een toegankelijk bedrijf zijn.”

Wijnand vervolgt: “Dit jaar is voor iedereen een bijzonder jaar; voor ons, voor onze klanten en voor de kwekers. Het is belangrijk dat we beseffen dat we elkaar nodig hebben om te blijven ondernemen. Goede relaties onderhouden wordt steeds belangrijker, ook wanneer de afhandeling en de aankopen in de sector digitaal gaan.

Over de relatie met KP Holland zegt Wijnand: “De daghandel is gefocust op Rosalina 7 en 12 cm en via de webshop worden TGW items op eindklantniveau besteld. Dit jaar hebben we actiematig Curcuma voor een groep tuincentra gedraaid en willen we jullie producten gebruiken voor een wekelijkse promo. Sinds de tijd dat KP Holland zich is gaan focussen op Kalanchoë, zijn we een vaste klant. Constante kwaliteit en uitstraling zijn belangrijk en dat matcht 100% met de vraag van onze klanten.”

Als tip geeft Wijnand ons mee: “Blijf stabiel in kwaliteit, blijf representatief afleveren; daardoor weet de klant wat hij bestelt. Extra tip: meer variatie in het aanbod.”

Over hoe Wijnand de toekomst in relatie tot KP Holland ziet is hij kort en bondig: “Bloeiend!”“

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.