KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland juli 2020  
 
   
   
70 jaar voor elkaar

Wist u dat de huidige directeuren Hans en Aad van der Knaap ruim 40 jaar geleden in het bedrijf KP Holland kwamen? Om oprichter Jan van der Knaap te helpen innoveren, exploreren, expanderen? Dat heeft best goed uitgepakt de laatste 40 jaar. “Stilstand is achteruitgang” is ook het motto van ons nuchter Westlands familiebedrijf. Fijn dus dat de volgende generatie staat te popelen om op hun beurt de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Roy, Steef en Pim van der Knaap, zonen van, zijn al geruime tijd werkzaam binnen KP Holland en zijn klaar voor de volgende stap.

   
   
Maximale aanwinst: nieuwe BeMini™

Het BeMini™ assortiment wordt vernieuwd, de BeMini mix krijgt een leuke upgrade! Hylocereus undatus vervangt Peperomia Pixie, waardoor de mix nóg gevarieerder wordt. De Hylocereus undatus is een bijzondere plant, omdat het net lijkt alsof het een cactus is met stekeltjes. Dit is alleen maar schijn, het is een aaibare plant en daarom ook erg populair. De Hylocereus produceert talloze stengels die 6-12 cm lang kunnen worden. Als de plant ouder wordt, kan hij een vrucht geven. Deze vruchten worden pitaja of drakenvrucht genoemd. De stengels zijn driezijdig en produceren luchtwortels waarmee ze bomen kunnen beklimmen. Deze nieuwe BeMini™ is beschikbaar vanaf week 30. Nu al benieuwd? Stuur dan een email naar Nikita Lagerwerf.

   
   
En uw rapportcijfer voor ons is.........

Altijd spannend als je rapportcijfer uitgedeeld wordt.. Gelukkig hebben we dit grotendeels zelf in de hand, want hoe beter wij onze producten bij u leveren, hoe hoger de score. Alle klanten die de vragen op ons klanttevredenheidsonderzoek hebben beantwoord: hartelijk bedankt voor de eerlijke feedback. Ons rapportcijfer: een 8! We zijn trots op de goede beoordeling van onze productkwaliteit en klantvriendelijkheid en gaan extra inzetten op pro-activiteit. Hiermee hopen we u nog beter van dienst te zijn en volgend jaar weer een beetje hoger te scoren.

   
   
Wij houden uw voeten droog

De polder waar wij met ons bedrijf aan de Hoge Noordweg gevestigd zijn, is in het verleden twee jaar achter elkaar door wateroverlast getroffen. De derde keer ontsnapten we er ternauwernood aan. 30-40 centimeter water in je kas, dat wil je niet nog eens meemaken! Gelukkig heeft Delfland maatregelen getroffen om het beheersbaar te maken, onder andere door de aanleg van een waterbuffer in de Wollebrand. Maar als kweker kun je natuurlijk zelf ook iets doen. Dus toen wij een extra waterbassin gingen bouwen, hebben we de samenwerking met Delfland opgezocht, en doen wij mee aan het project Rainlevelr. Hiermee helpen wij de gevolgen van heftige regenval voor het bedrijf én de omgeving te beperken. Meer weten over dit project? Kijk dan eens op www.rainlevelr.com

   
   
In de handelgangen: Jumbo

Deze keer kwamen we Coen Jeuken, Assortiment Manager Bloemen en Planten bij Jumbo Supermarkten, tegen in de handelgangen.

Jumbo heeft een kleurrijke historie. Gestart in 1921 met Johan van Eerdt en zijn groothandel in koloniale waren. In de jaren ‘60 kwamen daar de eerste winkels bij. Na verschillende overnames van Limburgse, Brabantse en Zeeuwse groothandels vindt begin jaren 80 geleidelijk de overgang plaats van ‘G.L. van Eerd Groothandel’ naar ‘Van Eerd Groep’ en later naar de ‘Van Eerd Food Groep’. In 1983 opent de eerste Jumbo supermarkt in Den Bosch. In de loop van de jaren 80 volgen er snel meer. Begin jaren ’90 doen de kinderen van Karel – Frits, Colette en Monique – hun intrede in het familiebedrijf. Karel ontwikkelt met zijn kinderen de nieuwe Jumbo formule waarbij de klant centraal staat en die is opgebouwd uit de pijlers: laagste prijs, grootste assortiment en beste service. Vanaf 2002 ligt de focus volledig op de Jumbo winkels en verschuiven de kernactiviteiten van groothandel naar supermarktorganisatie. De bedrijfsnaam Van Eerd Food Groep verandert in Jumbo Supermarkten. Na de overname van Super de Boer, C1000 en Emté komt het totaal op een kleine 600 Jumbo winkels. In 2021 bestaat Jumbo 100 jaar!

Typerend voor Jumbo is volgens Coen: “Bij Jumbo geloven we dat boodschappen doen elke dag leuk kan zijn. Het is onze ambitie om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland en – waarom niet? – de wereld te worden! Wij stoppen niet voor we de beste en leukste supermarkt zijn. Sterker nog, we stoppen niet voordat klanten dat óók vinden!”

Alhoewel Jumbo een typisch Nederlands familiebedrijf is, opereert het sinds kort ook internationaal. Coen vertelt: “Jumbo Supermarkten is sinds 2019 ook actief in België. Vorige week is winkel nummer 4 geopend in België.”

Over de sector bloemen en planten in het Jumbo schap zegt Coen: “De familie van Eerd draagt bloemen en planten een warm hart toe. Ze zijn persoonlijk betrokken en geloven dat Jumbo met bloemen en planten het verschil maakt naar de consument. Jumbo is er voor de leukste boodschap en daar horen bloemen en planten zeker bij!”

Over de relatie tussen Jumbo en KP Holland zegt Coen: “We werken al vele jaren samen en met succes. Zo nemen we diverse soorten Kalanchoë’s af. De Kalanchoë is omarmd door onze Jumbo consument. We verkopen héééél veel van.“

Als tip voor kwekers geeft Coen het volgende advies: “Onze klant staat bij Jumbo centraal. Iedere dag proberen wij ze te verrassen. Overtref de verwachting met mooie producten, productinformatie, verpakkingen, acties en blijf je verdiepen in de wens van onze klant!”

Over de toekomst van Jumbo in relatie tot KP Holland is Coen duidelijk: “Twee familiebedrijven met dezelfde passie, dat is natuurlijk een winnende combinatie. Samen. Winnen. Ondernemen zit in het DNA van Jumbo maar volgens ons ook in die van KP Holland. We kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst.”

   
   
 
 
   
   
Safe Seasons Trade Fair: u komt toch ook?

Graag nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse Seasons Trade Fair, die plaats vindt in week 39, van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 september, vanouds bij de Oriental Group in Bleiswijk. De Seasons Trade Fair is een gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, VDE Plant en KP Holland. Deze beurs wordt alweer voor de 18e keer georganiseerd en zal uiteraard volgens alle RIVM richtlijnen worden geregeld. Zo kunt u alleen op afspraak langskomen, wat wel zo zijn voordelen heeft; u krijgt dan onze onverdeelde aandacht! Een persoonlijke uitnodiging ontvangt u binnenkort. Zet u de data alvast in uw agenda?

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.