KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland mei 2020  
 
   
   
70 jaar voor elkaar

Wat voor ons bij KP Holland een mooi jubileum feestjaar had moeten worden met vele leuke evenementen waar wij u graag ook bij betrokken hadden, loopt het gezien de huidige situatie anders dan we in gedachten hadden. Toch staan wij graag weer even stil bij deze mooie mijlpaal. Op de foto ziet u de grondlegger van KP Holland, Jan van der Knaap, ouderwets aan het oppotten eind jaren ’60. Gezien de aantrekkende handel en onze altijd trouwe en gemotiveerde medewerkers zien wij de toekomst positief tegemoet, en blijven wij al 70 jaar “born to breed & bloom!”

   
   
Nog 209 dagen tot Kerst: Rosalina™ Don Justino

Misschien een ver van uw bed show met deze mooie dagen, maar het is zo weer Kerst! En wij hebben de perfecte nieuwe rode Kalanchoë Rosalina, in 4 potmaten, ruim vóór die tijd leverbaar. De 12 cm is nu al beschikbaar, de 15 cm vanaf week 27, gevolgd door pomaat 7 cm in week 30, met tot slot de 6 cm in week 37. Wilt u deze nieuwe rode kanjer van dichtbij bekijken? Bestel dan een proeftray via verkoop@kpholland.nl of kom gewoon eens langs op een van onze kwekerijen en bel voor een rondleiding met 0174-610610.

   
   
In the spotlight: leuk voor juf of meester

De kinderen zijn weer gedeeltelijk naar school en voor we het weten staat de zomervakantie weer voor de deur. Een mooi moment om de juf of meester te verrassen met een leuk bedankje voor het afgelopen schooljaar.

Product: Rosalina 6cm in leuke planter
Bestelcode: E2460.1
Potmaat;: 6cm
Belading: 60 × 8 (fust 999)
Kijk voor meer informatie op: bestel direct op Floraxchange.

   
   
30 jaar voor elkaar: ForemostCo

Al bijna 30 jaar hebben wij in de USA een unieke handelspartner op het gebied van onze Breeding activiteiten, onze veredelingstak. ForemostCo, Inc. werd opgericht als Foremost Foliage in 1987. Tegenwoordig is het bedrijf gespecialiseerd in het leveren van be- en onbewortelde stekken, vegetatieve en met weefsel gekweekte planten, luchtgelaagde planten, zaden, bollen, stokken en wortelstokken aan Noord-Amerikaanse groothandels en betrekt zijn materiaal uit de hele wereld, waaronder het Verre Oosten, Europa en Noord, Midden- en Zuid-Amerika.

Over de relatie met KP Holland vertelt Jos de Boer, Marketing Manger van ForemostCo het volgende: “KP Holland is al bijna 30 jaar onze veredelingspartner, wij zijn gericht op de teelt, distributie en verkoop van Curcuma en Spathiphyllum lijnen voor de Noord-Amerikaanse markt.” Waar ForemostCo in deze bijzondere corona-tijd tegenaan loopt is: “Net als veel andere bedrijven hebben we een reeks protocollen geïmplementeerd om onze medewerkers te helpen gezond en infectievrij te blijven. Dat staat uiteraard voorop”. Op de vraag of ForemostCo ook iets positiefs uit deze situatie ziet komen antwoordt Jos: “Dit is natuurlijk een ongekende situatie, maar wat we hebben gezien (althans in Noord-Amerika) is een stijgende vraag naar planten en tuinieren in het algemeen tijdens de lockdown. Met zoveel informatie over ziekte, is het vooral nuttig om iets te zien groeien en bloeien in deze tijd.”

Hoe ForemostCo de toekomst ziet? “Net als vele anderen denken we dat we nog een tijdje met het ‘nieuwe normaal’ te maken zullen hebben. Ons ethos is altijd geweest om te controleren wat we kunnen. Gedurende deze tijd hebben we methodisch gewerkt om het welzijn van ons bedrijf te garanderen, niet alleen vanuit ons eigen economische standpunt maar ook met betrekking tot het welzijn van onze partners, leveranciers en klanten.” Over de toekomst in relatie tot KP Holland kan Jos kort zijn: “Na zoveel jaren van fijne samenwerking, zien we de toekomst zoals we dat altijd hebben gezien: een vruchtbare en plezierige samenwerking die we nog vele jaren hopen te behouden!” En dat is geheel wederzijds.
Op de foto ziet u v.l.n.r.: Joseph Roberts, Jos de Boer, David Kirwan, Joe Roberts, allen van ForemostCo.

   
   
In de handelgangen: Jumbo

Deze keer kwamen we Coen Jeuken, Assortiment Manager Bloemen en Planten bij Jumbo Supermarkten, tegen in de handelgangen.

Jumbo heeft een kleurrijke historie. Gestart in 1921 met Johan van Eerdt en zijn groothandel in koloniale waren. In de jaren ‘60 kwamen daar de eerste winkels bij. Na verschillende overnames van Limburgse, Brabantse en Zeeuwse groothandels vindt begin jaren 80 geleidelijk de overgang plaats van ‘G.L. van Eerd Groothandel’ naar ‘Van Eerd Groep’ en later naar de ‘Van Eerd Food Groep’. In 1983 opent de eerste Jumbo supermarkt in Den Bosch. In de loop van de jaren 80 volgen er snel meer. Begin jaren ’90 doen de kinderen van Karel – Frits, Colette en Monique – hun intrede in het familiebedrijf. Karel ontwikkelt met zijn kinderen de nieuwe Jumbo formule waarbij de klant centraal staat en die is opgebouwd uit de pijlers: laagste prijs, grootste assortiment en beste service. Vanaf 2002 ligt de focus volledig op de Jumbo winkels en verschuiven de kernactiviteiten van groothandel naar supermarktorganisatie. De bedrijfsnaam Van Eerd Food Groep verandert in Jumbo Supermarkten. Na de overname van Super de Boer, C1000 en Emté komt het totaal op een kleine 600 Jumbo winkels. In 2021 bestaat Jumbo 100 jaar!

Typerend voor Jumbo is volgens Coen: “Bij Jumbo geloven we dat boodschappen doen elke dag leuk kan zijn. Het is onze ambitie om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland en – waarom niet? – de wereld te worden! Wij stoppen niet voor we de beste en leukste supermarkt zijn. Sterker nog, we stoppen niet voordat klanten dat óók vinden!”

Alhoewel Jumbo een typisch Nederlands familiebedrijf is, opereert het sinds kort ook internationaal. Coen vertelt: “Jumbo Supermarkten is sinds 2019 ook actief in België. Vorige week is winkel nummer 4 geopend in België.”

Over de sector bloemen en planten in het Jumbo schap zegt Coen: “De familie van Eerd draagt bloemen en planten een warm hart toe. Ze zijn persoonlijk betrokken en geloven dat Jumbo met bloemen en planten het verschil maakt naar de consument. Jumbo is er voor de leukste boodschap en daar horen bloemen en planten zeker bij!”

Over de relatie tussen Jumbo en KP Holland zegt Coen: “We werken al vele jaren samen en met succes. Zo nemen we diverse soorten Kalanchoë’s af. De Kalanchoë is omarmd door onze Jumbo consument. We verkopen héééél veel van.“

Als tip voor kwekers geeft Coen het volgende advies: “Onze klant staat bij Jumbo centraal. Iedere dag proberen wij ze te verrassen. Overtref de verwachting met mooie producten, productinformatie, verpakkingen, acties en blijf je verdiepen in de wens van onze klant!”

Over de toekomst van Jumbo in relatie tot KP Holland is Coen duidelijk: “Twee familiebedrijven met dezelfde passie, dat is natuurlijk een winnende combinatie. Samen. Winnen. Ondernemen zit in het DNA van Jumbo maar volgens ons ook in die van KP Holland. We kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst.”

   
   
Seizoens-toppers: Gardelina™ en Siam™ Curcuma

Over het assortiment en de extra mogelijkheden van onze seizoenstoppers Gardelina™ en Siam™ Curcuma stuurden wij u onlangs eerder een nieuwsbrief. Nog niet aan toegekomen om even te bekijken? Of wellicht wel interesse, maar nog niet in verdiept of besteld? Lees het dan hier: Nieuwsbrief Gardenlina™ of Nieuwsbrief Siam™ Curcuma

   
   
Bestel- en leveringsritme Pinksterweekend

Bestellingen op vrijdag gedaan worden dinsdagochtend uitgeleverd. Mocht het nodig zijn uw order(s) maandag Tweede Pinksterdag uit te leveren, neem dan graag even contact op via 0174-610610.
Een fijn en mooi weekend toegewenst!

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.