KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland februari 2020  
 
   
   
Welkom bij KP Holland op Trade Fair

Op woensdag 11 en donderdag 12 maart vindt de Trade Fair bij Royal FloraHolland in Naaldwijk plaats. We kunnen u weer veel nieuws laten zien. Nieuwe Rosalina™ variëteiten en verpakkingen, uitbreiding in ons groene BeMini™ assortiment, de nieuwste Toegevoegde Waarde en we geven u een voorproefje op het Curcuma seizoen. En dat alles in een geheel nieuwe uitstraling. U vindt ons op standnummer B.12. Uiteraard bent u ook altijd welkom op een van onze kwekerijen, bel 0174-610610 of mail verkoop@kpholland.nl voor een afspraak.

   
   
Nieuw: Rosalina™ Don Cedro

“Sterk geschenk”, dat is de betekenis van Cedro. Niet zomaar als naam gekozen voor deze mooie nieuwe witte Rosalina™. Een mooie compacte plantopbouw, grote witte bloemen en een uitzonderlijke houdbaarheid zijn zomaar een paar sterkte punten van deze gloednieuwe uitbreiding in ons Rosalina™ assortiment. Vanaf week 22 op kleine schaal verkrijgbaar als eindproduct. Wilt u alvast een sneak preview? Maak dan een afspraak met uw accountmanager via verkoop@kpholland.nl. Wilt u als kweker weten wat deze nieuwe krachtpatser voor u kan betekenen? Neem dan contact op met breedingsales@kpholland.nl.

   
   
Ze zijn er weer: Villa Curcuma Siam™ snijbloemen

Wát een Siam™ Curcuma expert is Villa Curcuma binnen 3 seizoenen al geworden! In 2018 nam Villa Gerbera, toen direct ook bekend onder de naam Villa Curcuma, op exclusieve basis de teelt en verkoop van Siam™ Curcuma snijbloemen van KP Holland over. Voorheen waren vader en zoon André en Mike Zuidgeest vooral bekend om hun kwalitatief hoogstaande Gerbera snijbloemen vanuit Villa Gerbera uit Honselersdijk. Nu zijn ze dé specialist in zowel Gerbera als Siam™ Curcuma snijbloemen. 14 miljoen Gerbera’s en 2 miljoen Curcuma’s vinden gretig aftrek in de Europese markt. Na een prima seizoen in 2019, verloopt het seizoen 2020 zeer “roos“kleurig. Gezien de exclusiviteit kan en wil Villa Curcuma zelf de markt voor dit nog steeds bijzondere en exotische product verder uitbouwen. Plannen voor uitbreiding in Curcuma zijn er dan ook zeker.

   
   

De teelt en daarmee de kwaliteit van dit niet eenvoudig te telen product is volledig onder de knie. Het bestverkochte ras is de Siam™ Shadow, een grote dieppaarse bloem. Dit ras wordt overduidelijk het meest gewaardeerd vanuit de markt. Maar Villa Curcuma teelt vele andere rassen in verschillende mooie kleuren. Mike Zuidgeest heeft de persoonlijke voorkeur voor Siam™ Soul. “Een mooie grote robuuste bloem met intense paarse kleur. Curcuma is sowieso een mooie verschijning. De presentatie op de kar met alle verschillende kleuren is ook schitterend.”

Sinds dit seizoen is Villa Curcuma partner van Decorum. Daarmee wordt een gedeelte van de Curcuma productie via Decorum afgezet. “Zodat deze exotische en toch nog vaak onbekende bloem meer aandacht krijgt in de markt en ook via webshop verkrijgbaar is”, aldus Mike. Toekomstplannen heeft Villa Curcuma genoeg. “We zien een gezonde groei in de afzet. Als de markt het toelaat, is het bedrijf klaar voor uitbreiding. Daarnaast zijn wij, ook in samenwerking met KP Holland, bezig met marktsegmentering door conceptontwikkeling” aldus Mike. Kijk voor het complete assortiment of bestellingen op www.villacurcuma.com

   
   
In de handelgangen: Floré Groep

Deze keer kwamen wij in de drukke handelgangen Lisette Barendse-Scheffers, actief in de inkoop bij Floréac, tegen.

Niet geheel toevallig in ons jubileumjaar, want Floréac is al sinds het eerste uur een trouwe klant van KP Holland en er zijn veel raakvlakken. De Floré Groep is een familiale tuinbouwonderneming, opgericht in 1954, met een hoofdkantoor in Lochristi, België. Actief in veredeling, vermeerdering, productie, handel en distributie van sierteeltproducten. Onder het motto ‘Innovating Horticulture Together’ dragen zij duurzaamheid en vooruitstrevend ondernemerschap hoog in het vaandel. Maatschappelijk verantwoord en rendabel ondernemen is een speerpunt.

De handels- en distributiedivisie telt 7 bedrijven die zich binnen de Europese markt focussen op tuincentra, de doe-het-zelfmarkt en groothandelaars. Elk van de handelsbedrijven levert service op maat en logistieke oplossingen.

Over de overeenkomsten met KP Holland vertelt Lisette: “We zijn beiden een familiebedrijf, met kwekerijen en eigen vermeerdering, waar ook de 3e generatie nu aan het roer staat of komt. Daarnaast streven we allebei naar dezelfde doelen.” Over de samenwerking vanuit de historie weet Lisette het volgende te vertellen: “Vroeger kochten we bij KP Holland Rademachera, Spathipyllum Sensation, Claudius, Quattro en Eurogigant. KP Holland was een van de eerste vooruitstrevende potplanten kwekers. Jan van der Knaap was een graag geziene man. Geert Floré kwam graag langs om volle vrachtwagens Spathipyllum in te kopen; 12*7 in hoge dozen voor Italiaanse klanten, voordat hij terug was in Lochristi was de volledige auto al weer verkocht…”

Over hoe Lisette de samenwerking met KP Holland in de toekomst ziet, kan zij kort zijn: “Heel positief, met dezelfde denkwijze en visie komen we een heel eind. Samen sterk!” Op de archieffoto ziet u hoe Floréac kwam laden bij KP Holland. Voor meer informatie over de Floré Groep kunt u kijken op www.flore.be.

   
   
70 jaar voor elkaar; even terug in de tijd

Dit jaar viert KP Holland haar 70-jarig bestaan. Een mooie mijlpaal waar we op verschillende momenten en tijdens diverse evenementen bij stil zullen staan. Wist u dat KP Holland in 1964 bestond uit één bescheiden kwekerij in De Lier, geleid door grondlegger Jan van der Knaap, en toen nog Fa. J.G. van der Knaap heette? Toch werden toen al grootse plannen bedacht en was Jan van der Knaap altijd al bezig om betere, nieuwere en marktgerichte rassen te vinden voor zijn kwekerij. Zijn zonen Leo, Wim, Peter, Aad, Hans én dochter Marijke werden al vroeg betrokken bij het toekomstige familiebedrijf, zoals u op de foto kunt zien…

   
   
KP Holland FlowerTrials Event: u komt toch ook?

Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juni neemt KP Holland deel aan de FlowerTrials. Met talloze noviteiten en een interessant programma. We organiseren het KP Holland FlowerTrials Lunch Event: enerverende lunchsessies met inspirerende sprekers. Binnenkort ontvangt u uitgebreide informatie, maar dat u het niet mag missen staat vast. Noteert u deze data alvast in uw agenda?

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.