KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland november 2019  
 
   
   
Nieuw en fris: Rosalina™ en ton sur ton lijn

Hartelijk bedankt voor uw bezoek aan onze stand op de beurs in Aalsmeer vorige week. We toonden u daar o.a. onze compleet vernieuwde Rosalina™ én ton-sur-ton lijn. Dat u net zo blij bent als wij met de nieuwe uitstraling bleek wel uit de vele positieve reacties die we van u kregen. Heeft u de nieuwe jas van beide lijnen nog niet gezien? Trek dan snel uw accountmanager aan zijn of haar jas, dan komen we snel langs met een monstertray: verkoop@kpholland.nl

   
   
Bestel maar, bestel maar, bestel maar.....

Met de toenemende digitalisering en verschuiving van de voorraadfunctie naar de kweker neemt het transactievolume in de keten sterk toe. Zo ook bij KP Holland. Op deze ontwikkeling hebben we tijdig ingespeeld en weten dit tot uw tevredenheid goed te realiseren, zo blijkt uit het onlangs gehouden klanttevredenheidsonderzoek.

Succesfactor hierbij is het hanteren van vaste bestel- en levermomenten. Dit betekent echter ook dat we deze strikter moeten gaan toepassen om de service naar tijdig bestellende klanten van hoog niveau te houden. Wilt u weten welke bestel-/ en levermomenten van toepassing zijn? Klik hier voor het overzicht: bestelmomenten KP Holland.

   
   
Scoren met (KP) Holland

Op 12 juni 2020 gaat het EK voetbal van start. Deze keer is het Nederlands elftal gelukkig ook weer van de partij. We gaan er natuurlijk van uit dat het Nederlands elftal flink gaat scoren deze zomer. Scoor zelf ook alvast voor uw klanten met onze Rosalina™, Spathiphyllum Cupido™ of BeMini™ mix in voetbalkeramiek. De tray is voorzien van voetbalveld opdruk. Neem voor prijzen, beladingen of overige informatie contact op met onze afdeling verkoop: verkoop@kpholland.nl

   
   
Hoofdprijs Seasons Trade Fair uitgereikt

Vrijdag 8 november is de hoofdprijs van de Seasons Trade Fair, een waardebon t.w.v. €250 voor een weekendje Amsterdam, uitgereikt. De gelukkige winnaar is Rudolf van der Ende van Blume2000. De prijs werd uitgereikt op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. De jaarlijkse Seasons Trade Fair, een gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, KP Holland en VDE Plant, werd gehouden van 24 t/m 27 september. Graag tot ziens op de volgende Seasons Trade Fair, in 2020.

Op de foto ziet u v.l.n.r.: Louis van Dijke (Oriental Group), Leo de Vries en Nikita Lagerwerf (KP Holland), Rudolf van der Ende (Blume2000) en Sven Bakker (VDE Plant).

   
   
Zie ginds komt de handel.............

……..u ziet het al staan!!! Maar wilt u de door ons geleverde planten in de week van 5 december extra in de gaten houden? De Sint heeft dit jaar een groot probleem! En u kunt hem helpen! Wat er precies aan de hand is, laat de Sint u binnenkort hoogstpersoonlijk weten…....alvast bedankt voor uw aandacht en hulp!

   
   
In de handelgangen: Hamiplant

Deze keer liepen wij Coen Straathof, inkoper bij Hamiplant, tegen het lijf.

Hamiplant BV is opgericht in 1986, gevestigd in Naaldwijk en inmiddels met ca. 270 medewerkers gespecialiseerd in de levering van kamer- en tuinplanten aan de groothandel, tuincentra, bouwmarkten en supermarkten in Europa. Typerend voor het bedrijf is volgens Coen:“de diversiteit in klanten. We kunnen klanten dagelijks bedienen op “bakkie bakkie niveau” tot grote retail orders. Er is een aanzienlijke order en informatiestroom. Een optimale supply chain creëren samen met de kweker is daarom noodzakelijk. Hamiplant streeft naar langdurige relaties en kiest ervoor om op een transparante en duurzame wijze onze leveranciers aan onze klanten te verbinden.”

Hamiplant opereert nationaal en Internationaal, door heel Europa, van Engeland tot Rusland, van Scandinavië tot Italië. “We richten ons al jaren op een overgang naar volledig duurzame afzet van ons brede assortiment planten volgens de FSI2020 norm. Dit past ook mooi in het bedrijfsmotto ”We bring vitality”, aldus Coen. Over de relatie met KP Holland vertelt hij: “Er is een constructieve en professionele relatie met KP Holland op meerdere niveaus. Alle productengroepen worden bij klanten onder de aandacht gebracht. Producten zijn bij KP Holland altijd netjes verzorgd. De betrouwbaarheid is goed en met de verkoop is de afstemming ook altijd prima, wat tot een vlotte actie-reactie leidt.”

Over de voordelen van digitaal bestellen bij kwekers zegt Coen: “Als onderdeel van procesoptimalisatie is het systeem bij Hamiplant ingericht op digitaal orderverkeer. Het proces is dat de orders digitaal via de florecom verstuurd worden met de juiste artikelcodes van de kwekers. Bij onze ontvangstafdeling wordt alles binnen gemeld. Zit er iets niet tijdig goed in het digitaal proces, leidt dat tot verstoring verder in de box en ten koste van snelheid. Bij KP Holland werkt dit prima. Klantspecifieke lijnen worden snel aangemaakt zodat alles via de eerder benoemde florecom verstuurd kan worden. Ik heb waardering voor iedereen binnen KP Holland die zijn/haar steentje bijdraagt in het gehele proces.”

Over de toekomst in relatie tot KP Holland is Coen duidelijk: “Wij zien de samenwerking zonnig tegemoet. Verder gaan op de ingeslagen weg en samen de klanten bedienen met de juiste en mooie producten.” Op de foto staat Ralph van der Rassel, productspecialist bloeiende kamerplanten.

   
   
KP Holland Breeding; Plantscout

Een nieuw ras in de markt brengen is altijd spannend, er is immers ontzettend veel tijd en energie in gestoken om tot dit nieuwe ras te komen. Maar dan begint het pas; wij kunnen de nieuwe aanwinst mooi vinden, maar wat vindt u ervan? En groeit en bloeit dit ras bij u net zo mooi en goed in uw omstandigheden?

De feedback van kwekers die onze rassen testen is enorm belangrijk voor ons om tot een juiste beoordeling van een nieuw ras te komen. Maar in de praktijk is dit vaak lastig, iedereen is druk en de info op de juiste plek krijgen valt vaak dan ook niet mee. We kennen allemaal het voorbeeld dat je “aan het tuinen bent” en langs een proef loopt en denkt: “dat ziet er top uit, dat moet ik even doorgeven!”, maar zodra dat je weer vooraan bent heb je al 3 telefoontjes gehad en schiet het er bij in om een melding te maken.

Aangezien deze info zo belangrijk voor ons is, proberen we het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken om een melding te maken. Een telefoon heeft iedereen bij zich. Hoe makkelijk is het dan om even het ras op te zoeken terwijl je naar de proef staat te kijken, een foto te maken en het ras te beoordelen?

Wij stellen daarom Plantscout voor u beschikbaar om op een makkelijke, eenvoudige en snelle manier via een app alle info op de juiste plek te krijgen. Heeft u de app Plantscout nog niet maar wilt u deze wel gaan gebruiken? Stuur dan snel een mailtje naar uw accountmanager, deze regelt dat u de inlog krijgt en u direct kunt starten. Doe het vandaag nog: breedingsales@kpholland.nl

   
   
We will meet again....

Welke commerciële doelstellingen zijn er voor 2020 in uw bedrijf vastgesteld? En welke invulling krijgt uw inkoopbeleid komend jaar?

Wij zijn zeer benieuwd hoe we u daar in kunnen ondersteunen. Tegelijkertijd vertellen we u graag ook over onze ambitie voor het nieuwe jaar en welke middelen we daarvoor inzetten. We presenteren u graag de diverse maatwerkmogelijkheden en middels een rondleiding de geautomatiseerde processen die een hoge kwaliteitsnorm mede mogelijk maken.

Daarom organiseren we de KP Holland Meeting Days. Begin januari nodigen we u uit voor een bezoek aan onze kwekerijlocatie Hoge Noordweg 29b in Naaldwijk. Middels een persoonlijk gesprek en een rondleiding op onze productielocatie(s) nemen we graag met u door hoe we onze samenwerking in 2020 verder kunnen versterken dan wel opstarten.En neemt u gerust uw klanten mee!

Alvast een voorproefje bekijken van wat u bij ons kunt verwachten? Bekijk dan dit filmpje over Meerwaarde en Maatwerk bij KP Holland

De persoonlijke uitnodiging voor onze Meeting Days ontvangt u binnenkort. Denkt u vast na over wat u met ons wilt bespreken? Let’s meet!

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 8 t/m 17 januari 2020: KP Holland Meeting Days (Growing Sales KP Holland)
  • 22 t/m 24 januari 2020: TPIE, Fort Lauderdale, Florida, USA (Breeding Sales KP Holland)
  • 28 t/m 31 januari 2020: IPM in Essen, Duitsland (Breeding Sales KP Holland)
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.