KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland april 2019  
 
   
   
KP Holland FlowerTrials Event: u komt toch ook?

Van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni neemt KP Holland deel aan de FlowerTrials. En dit jaar wéér een beetje anders en voor u nog interessanter!

KP Holland organiseert het FlowerTrials Lunch Event: enerverende lunchsessies met inspirerende sprekers. Achter de schermen zijn we hard aan het werk om dit een voor u niet te missen evenement te maken. De officiële uitnodiging, programma en inschrijfformulier (zodat u zeker bent van een plaats!) ontvangt u binnen enkele weken, noteert u de data alvast in uw agenda? Dan regelen wij de rest. Meer info binnenkort!

   
   
Naar buiten (in de tuin of op het balkon)! Tijd voor GARDENLINA™

Geniet u ook zo van het mooie weer in deze bijzondere tijd? Eindelijk weer tijd voor de buitenbloeier Gardenlina™. De Gardenlina™-serie is verder uitgebreid. Een handige duo-pack voor 12 cm pot maakt de Gardenlina™ serie compleet. Daarnaast natuurlijk verkrijgbaar de mooie en praktische hangpotten. Zeer geschikt voor balkon, pergola of bijvoorbeeld aan sierhaken in de tuin. Of wat dacht u van de handige (draagbare) 7 cm 4-pack? Met deze zeer langbloeiende en gemakkelijk te verzorgen buiten Kalanchoë houdt u de kou voorlopig op afstand. *Het Gardenlina™ seizoen gaat in week 20 van start. *Kijk op www.gardenlina.com voor meer informatie, of neem contact op met Nikita Lagerwerf voor een aanbieding op maat.

   
   
Siam™ Curcuma, exclusief en toch veelzijdig

Siam™ Curcuma, ondanks haar zeer exotische en expressieve karakter, steeds populairder en buitengewoon gewaardeerd. Om het u wat eenvoudiger te maken ook uw klant zich te laten onderscheiden, vindt u in de bijlage van deze nieuwsbrief het overzicht van kwekers die u het veelzijdige Siam™ Curcuma assortiment kunnen leveren. KP Holland levert vanaf deze week de Curcuma Siam™ Splash met prachtige roze/paarse bloemen, in een 14 cm pot. Kijk voor het overige assortiment bij onze collega kwekers in de bijlage, of neem voor meer informatie of bestellingen contact op met Walter Gunneweg.

   
   
Kweker in het zonlicht: LVG Plants

LVG Plants in Zuid Afrika is een klant van KP Holland. De eigenaren zijn van origine Nederlands uit “Nalûk” zoals Geert van Geest dit kan zeggen in onvervalst Westlands, maar de generatie die nu aan het roer staat, woont sinds 1983 in Zuid-Afrika. Evenals KP Holland is LVG Plants een familiebedrijf en wordt gerund door 3 broers; Geert van Geest (algemeen directeur), Bart van Geest (productie directeur) en Ivo van Geest (commercieel directeur). Het bedrijf is 11 hectare groot en teelt een grote verscheidenheid aan producten. Er werken ruim 400 medewerkers. De producten worden afgezet door het eigen verkoopbedrijf Plantimex en vrijwel alle producten gaan direct naar de supermarkten.

LVG Plants werkt hard aan innovatie op het gebied van energie. Er is een 7.000 m2 groot zonnecollector veld aangelegd dat in een groot gedeelte van de energievraag van LVG Plants voorziet. In 2016 heeft onze young plants manager Kees Lagerwerf een eerste bezoek gedaan bij dit bedrijf en zijn we begonnen met het product Curcuma. Curcuma is goed te telen in de omstandigheden en faciliteiten bij LVG Plants en de markt heeft hier goed op gereageerd. Siam™ Curcuma Splash is het hoofdras en dit jaar is ook Siam™ Solar toegevoegd. Op het gebied van Spathiphyllum Cupido™ doen vooral de variëteiten Bolero Cupido™ en Bingo Cupido™ het erg goed in Zuid-Afrika. Een mooie samenwerking tussen 2 familiebedrijven!

   
   
Nieuw: Napoli Nights

Vanaf week 16 hebben we een nieuw product in ons BeMini assortiment: Peperomia Napoli Nights. De Peperomia Napoli Nights maakt deel uit van de Piperaceae familie en valt goed in de smaak:

  • Opvallend en spits blauwgrijs blad
  • Trendy plant, gemakkelijke verzorging.
  • Uitstekend te combineren met andere Miniplanten uit het BeMini assortiment.
    Deze kleine kanjer is een echte eyecatcher met mooie kleurschakeringen. Peperomia Napoli Nights is vanaf volgende week te bestellen inclusief decoratieve BeMini steker. Uiteraard ook mogelijk in de mix of kant en klaar in keramiek naar keuze. Neem voor meer informatie of monsterplanten contact op met Nikita Lagerwerf
   
   
De nieuwste trends

Op het gebied van toegevoegde waarde zijn wij voortdurend bezig om te vernieuwen binnen ons assortiment. Zo hebben we momenteel 2 leuke nieuwe items, per direct beschikbaar voor daghandel.

Voor onze BeMini mix 7 cm hebben we een nieuwe trendy pot beschikbaar, in moderne kleuren en met een hip leren bandje (KP-739.1) en voor de Rosalina 7 cm hebben we een nieuwe toevoeging binnen ons pastelthema (KP-732.1). Wilt u monsters bestellen voor uw klant, of heeft u vragen over prijzen en beschikbaarheid? Neem dan contact op met onze afdeling Growing Sales via verkoop@kpholland.nl of bel 0174-610610.

   
   
In de handelgangen: RVE Plantenexport

Deze keer liepen wij Mark Roijers tegen het lijf, directeur/eigenaar van RVE Plantenexport. RVE, opgericht in 1986, is een Rijnsburgse bloemen- en plantenexporteur die wekelijks verse handel zelf, met haar 75 medewerkers, in de Duitse supermarkten presenteert. Typerend voor het bedrijf is dat zij de producten verkoop-klaar leveren en presenteren in de supermarkt. RVE plaatst de bloemen en planten op eigen risico, deze twee aspecten zorgen ervoor dat de supermarkt altijd een nette presentatie heeft, wat altijd winstgevend is!

De producten gaan naar supermarkten in Duitsland. RVE en KP Holland werken al geruime tijd samen op het gebied van diverse potmaten Kalanchoë. Mark vertelt: “We hebben een prettige samenwerking. Dit samen met een kwalitatief topproduct maakt dat we zeer tevreden zijn over onze relatie met KP Holland. De handel met Duitse supermarkten neemt steeds meer toe en daarmee zal onze relatie met KP Holland zich in de toekomst zeker verstevigen”, aldus Mark.

   
   
Ander adres, dezelfde locaties

Voor wie onze kwekerijen aan de Lange Broekweg in Naaldwijk wel eens bezoekt, is het geen nieuws: er gebeurt veel in de reconstructie van de wegen rondom onze locaties. Al ruim 2 jaar wordt de veilingroute N222 vernieuwd, met allerlei aanpassingen als gevolg. Grote (administratieve) verandering voor ons, geen gevolg voor u: vanaf 1 juni hebben onze Spathiphyllum kwekerij en hoofdkantoor aan de Lange Broekweg 84 en onze veredelingslocatie en laboratorium aan de Lange Broekweg 80 in Naaldwijk een nieuw adres: respectievelijk Kasteelweg 10 en Kasteelweg 14. De verhuizing is er dus gelukkig slechts een op papier, verhuisfelicitaties zijn desalniettemin van harte welkom :-).

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 11 t/m 14 juni: FlowerTrials, bij KP Holland Hoge Noordweg 29B Naaldwijk
  • 25 t/m 28 september: Seasons Trade Fair, huisbeurs van KP Holland, Levoplant, VDE Plant en Oriental Group
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.