KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland maart 2019  
 
   
   
Welkom bij KP Holland op Trade Fair

Op woensdag 11 en donderdag 12 maart vindt de Trade Fair bij Royal FloraHolland in Naaldwijk plaats. We kunnen u weer veel nieuws laten zien. Nieuwe Rosalina™ variëteiten en verpakkingen, uitbreiding in ons groene BeMini™ assortiment en we geven u een voorproefje op het Curcuma seizoen. U vindt ons op standnummer B.12. Uiteraard bent u ook altijd welkom op een van onze kwekerijen, bel 0174-610610 of mail verkoop@kpholland.nl voor een afspraak.

   
   
Nieuw: denk groot; BeMini!

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk introduceert KP Holland haar nieuwe lijn: BeMini. Sinds enige tijd kweekt KP Holland een mooie groenmix met de soorten Peperomia Rosso, Peperomia Banda, Peperomia Pixie, Chlorophytum Ocean en Fittonia Verschaffelti Mont Blanc. Deze zijn beschikbaar in de mix, op soort en/of compleet geleverd in een leuke ompot. Tevens lenen deze kleine kanjers er zich uitstekend voor om te verwerken in een leuk terrarium of opgemaakte schaal.
Vanaf week 11 zullen de plantjes geleverd worden in een duurzame look met een mooie houten steker om het product compleet en herkenbaar te maken. Komt u ze bekijken in stand 16.10 op de Trade Fair? Neem voor meer informatie of monsterplanten contact op met Nikita Lagerwerf

   
   
In de handelgangen: Enigma Flowers

Deze keer kwamen wij in de drukke handelgangen Danny Hoogeveen, inkoper bij Enigma Flowers, tegen.

Het is alle hens aan dek bij Enigma Flowers, Vrouwendag 2019 staat voor de deur. Tijdens deze dagen blijkt Enigma heer en meester in georganiseerde chaos. Met chirurgische precisie worden duizenden karren handel, in de speciaal voor deze periode extra gehuurde bedrijfsruimte, binnengemeld, verdeeld en klaargemaakt voor transport.

De handel vindt uiteindelijk zijn weg naar de eindbestemming; de bloemisten in Rusland en omliggende landen. Dit is namelijk het segment en gebied waar Enigma zich op focust. Dit doen zij al 19 jaar lang vanuit hun bedrijf op de bloemenveiling FloraHolland te Naaldwijk. Wat eerst begon als een kleine inkoopservice is uitgegroeid tot een groot bedrijf dat zo’n 185 werknemers telt.

De eerder genoemde bloemisten worden op hun wenken bediend. Dit is waar de kracht van Enigma ligt, het leveren van kwaliteit en werkelijk alles waar de bloemist naar verlangt. Voor zowel de bloemen als planten doet Enigma Flowers er alles aan om de gevraagde handel te leveren, en dit alles op zeer korte termijn om de versheid te garanderen.

KP Holland is trotse leverancier van Enigma Flowers. Vooral de Kalanchoë’s zijn erg populair in dit afzetgebied, maar ook de Spathiphyllum doet mee. De relatie tussen Enigma Flowers en KP Holland is erg goed, als basis door de specifieke kwaliteits- en producteisen die Enigma Flowers stelt en waar KP Holland aan voldoet maar ook vanwege de persoonlijke omgang. Dat laatste gaat steeds meer richting een digitale relatie. Het grote voordeel van digitaal zaken doen zit hem volgens Enigma Flowers vooral in het feit dat het complete assortiment binnen 1 oogopslag duidelijk is. Daarnaast geeft het hen de mogelijkheid (specifiek) assortiment van kwekers digitaal te koppelen aan hun eigen klanten. Dit creëert overzicht en extra afzetkansen. De klassieke rol van inkoper lijkt daardoor meer op de achtergrond te komen. Dit is echter niet het geval onderstreept Danny. Er komt dan meer ruimte om de relatie met de leveranciers te versterken.

De laatste jaren groeit de omzet en afzet van, met name, Kalanchoë tussen deze partijen. Zowel Enigma Flowers als KP Holland zetten zich dan ook graag in om dit in de toekomst nog verder uit te breiden.

   
   
Team Marketing & Sales versterkt

Het team Marketing & Sales is sinds kort uitgebreid met de komst van Pim van der Knaap. Pim heeft na zijn opleiding Small Business & Retail Management enkele jaren werkervaring opgedaan bij plantenexporteur E. den Dekker en is actief geweest in de verkoop van retailconcepten bij de Viscon Group. Vervolgens heeft Pim de keuze gemaakt om graag in het familiebedrijf actief te willen worden. Na een inwerkperiode bij de verschillende locaties/activiteiten van KP Holland gaat hij komende maand aan de slag bij onze commerciële afdeling.

Door deze opgedane kennis en ervaring te combineren met de inmiddels aanwezige expertise van de huidige collega’s zijn we ervan overtuigd u én uw klanten nog beter te kunnen bedienen.

Uiteraard maakt Pim graag met u ook persoonlijk kennis, bijvoorbeeld op de TradeFair volgende week in Naaldwijk. Zien we u daar?

   
   
Kweker in het zonlicht: Forever Plants

Deze keer staat Forever Plants in het zonlicht. We spraken met 3e generatie eigenaar Thom Persoon.

“Forever Plants is een tropische potplantenkwekerij en bestaat al 35 jaar. Al sinds het begin zijn wij gevestigd in Honselersdijk”, aldus Thom.

Het bedrijf is in eigendom van de familie Persoon, en telt in totaal 45 medewerkers. De focus ligt qua assortiment op Ficus, Dracaena, Yucca en in het seizoen ook Hibiscus en Curcuma.

Typerend voor het familiebedrijf is volgens Thom: “Dat wij het een beetje anders doen. Wij willen een gelukkig bedrijf zijn en het echt leuk maken voor onze medewerkers. Dat doen wij door iedereen bij het bedrijfsproces te betrekken en ieder zijn eigen verantwoordelijkheid te geven.” Ook door de productkeuze doet Forever Plants het net anders: “Door ons brede groen assortiment in veel soorten en potmaten zijn wij een one-stop-shop in groen. Wij produceren marktgevraagd voor het hogere segment daghandel. Op een duurzame manier. Dat zegt natuurlijk iedereen, maar wij maken het concreet: ons doel is om in 2025 fossiel neutraal te produceren.”

Bij KP Holland neemt Forever Plants het uitgangsmateriaal af van Curcuma Siam™ Splash, Siam™ Solar, Siam™ Stardust en Siam™ Sweet. Nieuw dit jaar op Curcuma gebied zijn de grotere potmaten. Dit seizoen zal Forever Plants exclusief Siam™ Soul, Siam™ Shine en Siam™ Supreme in een 21 en 29 cm pot op de markt brengen. “Dan heb je wel iets gigantisch moois in handen!” aldus Thom. Tijdens dit gesprek kwamen we er toevallig achter dat dit het 10e jaar is dat Forever Plants en KP Holland samenwerken met Curcuma.

“De kans dat we nog veel jubilea met elkaar gaan vieren is groot” zegt Thom, “want de relatie is goed en Curcuma is een mooi en exclusief product waar KP Holland uniek in is.”

De toekomst van de tuinbouw ziet Thom positief in: “Er zullen verdere samenwerkingen ontstaan, kleinschalige bedrijven zullen verdwijnen, data = de toekomst. Wat wil de consument? Daar liggen de kansen. Vandaar ook dat wij geloven en investeren in onze eigen webshop genaamd Plantsome. De samenwerking met KP Holland zal blijven of zich intensiveren, wij zijn altijd geïnteresseerd in alle nieuwe rassen vanuit de veredeling. Wellicht gaan we ook samenwerken op het gebied van commercie?”

Wij bedanken Thom en wensen Forever Plants een fantastisch Curcuma seizoen.

   
   
KP Holland FlowerTrials Event: u komt toch ook?

Van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni neemt KP Holland deel aan de FlowerTrials. En dit jaar wéér een beetje anders en voor u nog interessanter! KP Holland organiseert het FlowerTrials Lunch Event: enerverende lunchsessies met inspirerende sprekers. Binnenkort ontvangt u uitgebreide informatie, maar dat u het niet mag missen staat vast. Noteert u deze data alvast in uw agenda?

   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.