KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland november 2018  
 
   
   
Hoofdprijs Seasons Trade Fair uitgereikt

Woensdag 7 november is de hoofdprijs van de Seasons Trade Fair, een waardebon t.w.v. €250 voor een weekend naar een Duitse Kerstmarkt, uitgereikt. De gelukkige winnaar is Gert Hoogeveen van Royal Lemkes. De prijs werd uitgereikt op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer.

De jaarlijkse Seasons Trade Fair werd gehouden van 25 t/m 28 september. Seasons Trade Fair is een gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, KP Holland en VDE Plant. Graag tot ziens op de volgende Seasons Trade Fair, in 2019.

Op de foto ziet u v.l.n.r.: Louis van Dijke (Oriental Group), Walter Gunneweg (KP Holland), Gert Hoogeveen (Royal Lemkes), Edwin v.d. Eijk (VDE Plant) en Sven Bakker (VDE Plant).

   
   
40% energiebesparing met duurzame belichting

De Siam™ Curcuma-serie uit onze Breeding kraamkamer groeit ieder jaar in populariteit. Deze onderscheidende rassen worden via weefselkweek vermeerderd zodat onze klanten met dit plantmateriaal een betrouwbaar eindproduct kunnen kweken. Om in de groeiende vraag naar Curcuma jonge planten te kunnen voorzien, heeft KP Holland op de opkweeklocatie geïnvesteerd in duurzame LED-belichting . Met deze belichting verhogen we de kwaliteit van het uitgangsmateriaal en besparen we tegelijkertijd maar liefst 40% energie t.o.v. conventionele assimilatiebelichting.

   
   
Nieuwe Toegevoegde Waarde Collectie 2019

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair gaven wij u alvast een voorproefje van onze gloednieuwe Toegevoegde Waarde Collectie 2019. Dat dit slechts een greep was uit de talloze pot/plantcombinaties die wij u kunnen bieden, zult u zien als u onze nieuwe “Added Value Collection 2019” brochure bekijkt. We hebben ons uiterste best gedaan om voor ieder interieur en voor ieder seizoen of bijzonder moment een passend concept of geschenk samen te stellen. U kunt de brochure hier bekijken:Toegevoegde Waarde Collectie 2019. Wilt u de brochure of een aanbieding op maat ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze afdeling verkoop: interesse in TGW collectie

   
   
KP Holland behaalt GRASP-certificaat

De duurzaamheidseisen rondom kwaliteit, milieu en arbeid nemen toe en u en uw klanten verwachten meer transparantie ten aanzien van het geleverde product. In 2019/2020 leggen diverse retailers aanvullende certificeringseisen neer bij hun leveranciers. Waar daar nu vaak reeds MPS SQ en GAP vereist zijn, wordt nu ook de sociale norm volgens GRASP verplicht gesteld. Afgelopen week heeft KP Holland de jaarlijkse audit gehad en kunnen we melden dat de bestaande certificering verlengd is en het aanvullende GRASP-certificaat behaald is! Wilt u meer weten over de certificeringen van KP Holland? Kijk dan eens op de site van MPS Volgjebloemofplant en toets ons MPS nummer 600138 in.

   
   
Zie ginds komt de handel.............

……..u ziet het al staan!!! We doen er alles aan om onze producten in positieve zin op te laten vallen, waarbij onze kwaliteit altijd voorop staat. Dit is de Sint kennelijk ook niet ontgaan, aangezien hij een aantal bestellingen bij ons heeft geplaatst. Wij hebben geen idee waar deze producten heen gaan, houdt u het voor ons in de gaten rond 5 december?

   
   
In de handelgangen: Miniplanten.nl

Miniplanten.nl is -als onderneming van KP Holland- nu bijna 1,5 jaar actief als aanbodsplatform van miniplanten. Een groeiende categorie met nog veel potentie voor de diverse afzetkanalen. We spreken Nikita Lagerwerf, verantwoordelijk voor de verkoop, hierover.

Waarom is Miniplanten.nl als aanbodsplatform gestart?
“Het aanbod van miniplanten van Nederlandse kwekers is erg versnipperd. Hierdoor wordt het vaak niet als totaalassortiment in de keten aangeboden, terwijl uit onze verkooptesten op de winkelvloer blijkt, dat hiermee een hoog rendement behaald kan worden.”

Welk onderscheidend vermogen biedt Miniplanten.nl?
“Een breed assortiment groene en bloeiende Miniplanten, van hoge kwaliteit en met grote vochtbuffer, dagelijks eenvoudig bestelbaar in ieder gewenst volume en rechtstreeks geleverd uit de aangesloten kwekerijen, en tot slot: maatwerkdienstverlening en deskundig advies”, aldus Nikita.

Welke ontwikkelingen zijn er momenteel gaande?
“Steeds meer retailers, van tuincentra en bouwmarkten tot supermarkten, herkennen de diversiteit aan mogelijkheden die ons assortiment miniplanten biedt. Gecombineerd met de uitstekende productkwaliteit, de grotere waterbuffer van potmaat 7cm en de uitgebreide Mix & Match mogelijkheden, biedt dit de consument trendy pot-plantcombinaties naar keuze en de retailer een interessant concept met een hoog rendement, een 100% match dus!”

Hoe kunnen geïnteresseerden hiervan op de hoogte blijven?
“Bezoek onze website www.miniplanten.nl, ook is aanmelden voor de nieuwsbrief en/of het ontvangen van maandelijkse thema-aanbiedingen mogelijk via info@miniplanten.nl. Maar het beste belt u voor een afspraak waarin we de maatwerkmogelijkheden graag voor u op een rij zetten”. Meer informatie: Nikita Lagerwerf, Miniplanten.nl: +31(0)174-892700

   
   
KP Holland Breeding; partner in het zonlicht

Om ook de kwekers van onze producten in het (verre) buitenland optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben wij al jarenlange samenwerking met handelspartners over de grens. Graag stellen wij een van hen, FloraGreen uit China, met eigenaar Albert Mak aan u voor.

Albert vertelt: “Floragreen is opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in de verkoop en productie van jonge planten. We werken nauw samen met Europese veredelaars zoals KP Holland om jonge planten lokaal te produceren voor Chinese telers. Wij zijn gevestigd in Xian, de oude hoofdstad van China met duizenden jaren geschiedenis. en we hebben momenteel 20 werknemers.

Over wat FloraGreen typeert zegt Albert het volgende: “Onze missie is om duurzame ontwikkeling voor de potplantenmarkt te handhaven door allianties aan te gaan met telers en groothandelaren. Anders dan alleen te kopen en te verkopen, willen we een lange termijnrelatie creëren tussen veredelaars, telers en de markt. We willen een verschil maken in China. Ons doel is om jonge planten van topkwaliteit te produceren en de Chinese telers te helpen bij het opbouwen van een duurzame markt met verschillende strategieën en technische ondersteuning. Floragreen werkt sinds 2014 nauw samen met KP Holland voor de Kalanchoë-markt. Sinds 2017 is Floragreen exclusief agent van KP Holland voor Kalanchoë in China. Voor Kalanchoë is uiteraard niet zomaar gekozen. Met haar lange houdbaarheid, sterke weerstand tegen stressomstandigheden tijdens de logistieke fase, haar uitgebreide kleurenpalet en de mogelijkheid om jaarrond te produceren, is Kalanchoë een van de beste producten voor de Chinese potplantenmarkt.”

Over de toekomstplannen in relatie tot KP Holland zegt Albert het volgende: “We gaan nog nauwer samenwerken met KP Holland. We willen meer producten laten ontwikkelen met KP Holland, we willen een win-winsituatie tussen beide bedrijven opbouwen door de genetica van KP Holland in China te ontwikkelen, beschermen en promoten.”

Wilt u meer weten over onze verdelingsactiviteiten? Of bent u geïnteresseerd in ons uitgangsmateriaal? Neem dan contact op met onze afdeling Breeding Sales

Op de foto ziet u v.l.n.r.: Liu Cheng (FloraGreen), Kees Lagerwerf (KP Holland), Albert Mak en Yang Xiaodong (FloraGreen).

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 7 t/m 18 januari: KP Holland Meeting Days
  • 22 t/m 25 januari 2019: IPM in Essen, Duitsland
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.