KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland oktober 2018  
 
   
   
Seasons Trade Fair 2018; wie wint een weekend Duitse Kerstmarkt?

Hartelijk bedankt voor uw bezoek aan onze jaarlijkse Seasons Trade Fair, de gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, VDE Plant en KP Holland. Deze beurs werd alweer voor de 16e keer georganiseerd en had dit jaar een “Oktoberfest-tintje”. Onder de bezoekers van dit jaar verloten wij een weekend naar een Duitse Kerstmarkt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair, op woensdag 7 november, om 9:00 uur, in de stand van VDE Plant. Graag tot volgend jaar tijdens de Seasons Trade Fair, editie 2019. www.seasonstradefair.nl

   
   
Ontwikkelingen en inspiratie: standnummer 30.1

Komt u ook naar standnummer 30.1 op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer om onze nieuwste ontwikkelingen te bekijken? U kunt ook op afspraak langskomen in onze stand om zo uw tijd efficiënter in te delen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens deze dagen een bezoek te brengen met uw klanten aan één van onze kwekerijen in het Westland. Bel of mail voor een afspraak: verkoop@kpholland.nl. U komt toch ook? Graag tot ziens van woensdag 7 t/m vrijdag 9 november.

   
   
Ziet u het graag dubbel? Rosalina™ Fantasia

Tijdens de FlowerTrials in juni introduceerden wij onze nieuwe dubbelkleurige Kalanchoë Rosalina™ serie Fantasia. 3 fraaie, rijkbloeiende 2-kleurige Rosalina’s in 12 cm pot. Toen nog in zeer beperkte mate exclusief beschikbaar. Door uw enthousiaste reacties en bestellingen, hebben wij de productie verhoogd en zijn wij blij nu aan de steeds hogere vraag te kunnen voldoen. Rosalina™ Don Fabio, Don Feliz en Don Alano zijn vanaf nu breder beschikbaar. Nog niet bekend met deze tot de fantasie sprekende reeks? Vraag uw monsterplanten aan bij Pieter Eijgenraam.

   
   
Groen, groener, groenst

Zoals u weet zijn wij gespecialiseerd in bloeiende kamerplanten. Maar de trend in groene planten is ook ons uiteraard niet ontgaan. Vandaar dat wij vorig jaar rond deze tijd de 7 cm Eden Collection van Smit kwekerijen overgenomen hebben. De producten die wij op dit moment vast leverbaar hebben in het assortiment zijn:

  • Peperomia Rosso
  • Peperomia Banda
  • Peperomia Pixie
  • Chlorophytum Ocean
  • Fittonia verschaffeltii - Mont Blanc
    Daarnaast testen we verschillende nieuwe soorten, allen in potmaat 7 cm, om tevens ons Miniplanten assortiment te versterken. Deze groenmix collectie is trendy en modern, makkelijk te onderhouden en in ieder interieur toepasbaar. In het voorjaar van 2019 hebben wij voor u een nieuw toegevoegde waarde assortiment die wij u graag laten zien tijdens de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Bekijk ons huidige assortiment hier: Groenmix Eden Collection
   
   
In de handelgangen: Profitplant

Deze keer spraken wij Tijmen Renaud, inkoper van Profitplant, in de handelgangen.
Profitplant is exporteur van potplanten, gevestigd op Floraholland Aalsmeer. De ingelijste eerste factuur aan de muur stamt uit 1980 wat aangeeft dat dit bedrijf al geruime tijd succesvol opereert. Het werk wordt verzet door een team van 16 medewerkers.

Profitplant heeft een duidelijke mening en visie als het gaat om het verhandelen van planten. Daarnaast staat de firma voor kwaliteit. De planten worden internationaal verkocht. Zowel Zuid- als Oost-Europa worden bediend. Maar ook Engeland is een belangrijk afzetgebied.

Ondanks het feit dat er serieus wordt gewerkt is er een hoop gezelligheid in het team. Er wordt lol gemaakt wat meer dan voldoende wordt afgewisseld met actie! De afzet, die vooral plaatsvindt naar tuincentra en groothandel, varieert van bulk tot maatwerk. Zelfs een uitgebreide keuze aan toegevoegde waarde is mogelijk. Het doel is uiteindelijk de klant zoveel mogelijk te ontlasten.

“De relatie tussen Profitplant en KP Holland is zeer goed”, aldus Tijmen. Als klant van bloeiende planten nemen zij vooral Kalanchoe af. Dit wordt jaarrond opgevolgd door de Spathiphyllum en tijdens de zomermaanden de Curcuma. “De aandacht die KP Holland in ons als klant steekt wordt zeer gewaardeerd. Dit varieert van regelmatig bezoek tot interactie via telefoon en mail. Afspraken die worden gemaakt, worden ook nagekomen. Naast het feit dat het beschikbare assortiment breed genoeg is, voldoet de kwaliteit aan de hoge eisen die Profiplant stelt en wordt het ook op prijs gesteld dat nieuwe rassen/producten tijdig worden aangeboden. Op die manier kan Profitplant ook haar klanten tijdig blijven verrassen.” Tijmen benadrukt de wens en intentie om de relatie op deze manier door te zetten. “Hopelijk resulteert dit in groei in de afzet.” En daar sluiten wij ons graag bij aan.

   
   
KP Holland Breeding: Elite stek

KP Holland Kalanchoë stek wordt wereldwijd verkocht. Vaak gebeurt dit door het lokaal produceren van stek door een stekbedrijf of door de zogenaamde zelfstekkers. De start voor deze lokale productie is altijd van KP Holland Elite stek.

Maar wat is Elite stek? Maurits Kooijman, teelmanager van KP Holland, legt het u graag uit. “Elite stek is stek van geselecteerde planten d.m.v. stamselectie. Hierdoor blijft het ras zuiver en wordt het gedurende de Elite teeltperiode ook uniformer. De Elite stekken worden na 30 weken productie vervangen. Alleen op deze manier kan KP Holland sterk en gezond uitgangsmateriaal voor productiemoeren in binnen en buitenland garanderen.”

KP Holland Elite stekken zijn aanwezig in de volgende landen: Oeganda, Brazilië, Guatemala, India, Israël, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en China.

Voor klanten van KP Holland die werken met Kalanchoë Elite stek heeft Maurits Kooijman nog een advies: “Met regelmaat Elite stek vervangen en dus op tijd bestellen is de manier om kwaliteit, en daarmee succes te oogsten.”

Voor vragen over of interesse in ons uitgangsmateriaal kunt u contact opnemen met manager Breeding Sales, Kees Lagerwerf

Op de foto ziet u Maurits Kooijman (links) en Kees Lagerwerf (rechts)

   
   
Nieuw: Toegevoegde Waarde Collectie 2019

Ons Toegevoegde Waarde assortiment hebben wij ingedeeld in de thema’s Industrial, Gifts, Pastel, Nature, Colourful en Special Moments. Momenteel zijn we druk bezig om binnen alle thema’s de laatste vernieuwingen door te voeren voor het komende jaar, toegespitst op de komende trends. Tijdens de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer presenteren wij u onze nieuwe Toegevoegde Waarde catalogus en nieuwste items. Een van onze vernieuwingen is Rosalina™ Gifts. De felle ton-sur-ton kleuren hebben een make-over gekregen en zijn vanaf januari ook beschikbaar in frisse en trendy pastelkleuren. Kom naar standnummer 30.1 op de FloraHolland Trade Fair en laat u verrassen door de nieuwe TGW items voor komend seizoen. Wilt u toch al een voorproefje? Neem dan contact op met Mariska Zuidgeest

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 7 t/m 9 november: FloraHolland Trade Fair Aalsmeer
  • 22 t/m 25 januari 2019: IPM in Essen, Duitsland
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.