KP Holland Contact
   
   
 
  Nieuwsbrief KP Holland september 2018  
 
   
   
Seasons Trade Fair 2018; u komt toch ook?

Graag nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse Seasons Trade Fair. Verandering van spijs doet eten, toch? Daarom is deze beurs dit jaar in week 39, van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 september, vanouds bij de Oriental Group in Bleiswijk. De Seasons Trade Fair is een gezamenlijke productbeurs van Oriental Group, Levoplant, VDE Plant en KP Holland. Deze beurs wordt alweer voor de 16e keer georganiseerd en heeft dit jaar een “Oktoberfest-tintje”. Volgende week ontvangt u een persoonlijke uitnodiging. Toch alvast meer weten? Ga dan naar www.seasonstradefair.nl

   
   
KP Holland zomeractie: bedankt voor uw enthousiasme

Deze zomer organiseerden wij een zomeractie waarbij zomerse dag-, week- en hoofdprijzen te winnen vielen, met als winfactor dat er leuke foto’s en filmpjes gemaakt en gedeeld werden met de uitgedeelde dagprijzen. Daar is massaal gehoor aan gegeven! Hartelijk dank voor alle leuke, grappige, originele en zomerse foto’s en filmpjes die we ontvingen en rondgingen op de social media kanalen. We hebben ervan genoten, en u hopelijk met ons. Het viel zeker niet mee een winnaar te kiezen uit alle inzendingen, maar Esperit Elements heeft de hoofdprijs gewonnen, een (na)zomerse boottocht met diner. Foto’s en een verslag daarvan zullen wij uiteraard binnenkort met u delen. Bekijk het winnende filmpje nog eens hier: Zomeractie KP Holland door Esperit Elements. Nogmaals dank voor uw enthousiaste betrokkenheid, volgend jaar weer?

   
   
Oktober: Air So Pure maand

KP Holland als veredelaar en kweker van een van de meest luchtzuiverende planten, de Spathiphyllum, maakt uiteraard deel uit van Air So Pure. Oktober is al enige jaren “Air So Pure maand”. In deze maand wordt extra aandacht gegeven aan dit collectief van luchtzuiverende planten. Er zullen deze maand acties zijn bij verscheidende tuincentra. Ook zijn de diverse planten te bewonderen op televisie, bij De Grote Tuinverbouwing. Op 29 september en 6 oktober zijn de uitzendingen waarin deze planten een rol spelen te zien bij SBS6 om 17.00 uur, deze uitzendingen worden de dag daarop herhaald. Neemt u ook een kijkje? Air So Pure planten zijn dan ook te bewonderen in het programma RTL Woonmagazine. Kijk voor meer informatie ook eens op www.airsopure.nl

   
   
Kweker in het zonlicht: BK Plant

Tijdens de FlowerTrials afgelopen juni, de beurs waar wij onze Breeding activiteiten aan u laten zien, presenteerden wij o.a. onze veredelingsnoviteiten. Eén daarvan was Curcuma Siam™ Sweet. Met trots stellen wij een klant aan u voor die deze noviteit dit jaar voor het eerst geteeld heeft: BK Plant.

We spraken met Emiel Barendse, mede oprichter en eigenaar van BK Plant. De letters BK staan voor de twee zwagers die de kwekerij in 2002 zijn begonnen: Emiel Barendse en Adri van Kester. Daarvoor waren de zwagers al actief in de tuinbouw, respectievelijk in potplanten en groenten. De samenwerking werd gezocht om groter en sterker verder te kunnen, er werd een nieuwe kas in Honselersdijk gebouwd. BK Plant heeft nu 12 medewerkers. De hoofdteelt is de Curcuma potplant in 15 en 17 cm, in de winter worden o.a. Scindapsus en Ficus geteeld.

BK Plant focust op het hogere segment van de handel, wat betekent dat alle nadruk en investeringen gericht zijn op de allerbeste kwaliteit. De planten krijgen de beste belichting en worden met veel ruimte geteeld. “We zeggen niet alleen dat we de beste kwaliteit leveren, we doen het ook”, aldus Emiel.

BK Plant nam dit jaar voor het eerst weefselkweek uitgangsmateriaal af van KP Holland van Curcuma Siam™ Splash, Siam™ Solar, Siam™ Sweet en Siam™ Sunset. “Het is uitstekend bevallen”, vertelt Emiel. “We hebben een goed seizoen gedraaid, waarbij de middenprijs boven verwachting is gerealiseerd.” Emiel ziet de toekomst dan ook positief in: “Curcuma is een relatief jong product, ook al wordt het al 25 jaar geteeld. Er is nog veel potentie, zeker ook qua nieuwe variëteiten die gaan komen.”

We wensen BK Plant ook volgend Curcuma seizoen veel succes!

Meer weten over de bijzondere eigenschappen van Curcuma en het verhaal achter deze exotische plant? Kijk dan op www.rootsformoods.nl

   
   
In de handelgangen: Gasa Holland

Deze keer kwamen wij Peter de Haan, wholesale manager van Gasa Holland, tegen in de handelgangen. Gasa Holland is gevestigd in Aalsmeer (net buiten de veiling) en is onderdeel van de Gasa Group. Het bedrijf heeft wereldwijd een omzet van 300 miljoen, de omzet van Gasa Holland is 65 miljoen. De roots van het bedrijf liggen in Scandinavië. Gasa Holland telt ongeveer 60 medewerkers.

Het bedrijf is zeer veelzijdig. “We zijn sterk van wholesale tot retail. Daarnaast leveren we ook aan tuincentra, bouwmarkten. etc.” aldus Peter de Haan.

Gasa Holland levert in heel Europa maar ook in landen als Dubai, Turkije, Rusland, Oekraïne en uiteraard Scandinavië. Het bedrijf heeft de laatste jaren een flinke groei gerealiseerd. Dit is onder meer te danken aan een sterke organisatie. Het behalen van deze resultaten in de huidige markt geeft vertrouwen dit de komende jaren verder uit te bouwen

Gasa Holland is een goede vaste klant van KP Holland. Zowel Spathiphyllum als Curcuma worden regelmatig afgenomen, al voert Kalanchoë veruit de boventoon. Peter de Haan: “De relatie met KP Holland is erg goed. Dit komt vooral door de professionaliteit en hoge servicegraad van KP Holland. Gasa waardeert dit met een 8,5. Naast eerder genoemde aspecten speelt nog iets een zeer belangrijke rol; de producten die KP Holland levert zijn van hoogwaardige kwaliteit. De combinatie van die 3 aspecten zorgt ervoor dat er een goede en groeiende relatie is. Gasa Holland ziet de toekomst positief in. De intentie is er dan ook om de relatie tussen KP Holland en Gasa Holland niet alleen door te zetten maar ook uit te bouwen. De visie/missie alsmede het uitgebreide clientèle van Gasa Holland in combinatie met de producten van KP Holland bieden daar ook de kansen voor.
Kijk voor meer informatie ook eens op www.gasa-holland.com

   
   
Beursagenda

Op de volgende beurzen vindt u KP Holland de komende periode:

  • 25 t/m 28 september: Seasons Trade Fair, huisbeurs van KP Holland, Levoplant, VDE Plant en Oriental Group
  • 7 t/m 9 november: FloraHolland Trade Fair Aalsmeer
   
 
   
  Over KP Holland
Breeding
Growing
Assortiment
Contact
KP Holland
Kasteelweg 10
2671 MM Naaldwijk
Telefoon 0174 - 62 36 66
E-mail info@kpholland.nl
Website www.kpholland.nl
Like KP Holland op Facebook Volg ons op Instagram Volg KP Holland op Twitter KP Holland op YouTube  
   
 
   
© 2015 - 2021 KP Holland. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.