KP Holland heeft met de opening van haar nieuwe Innovation Lab door Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, dit officieel in gebruik genomen.

KP Holland heeft op dinsdag 14 juni haar Innovation Lab officieel in gebruik genomen. Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

De openingshandeling werd door de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, uitgevoerd. Middels het doorknippen van een symbolische DNA-streng is het laboratorium geopend. KP Holland presenteerde direct een nieuwe witte Curcuma, een exclusieve seizoensbloeier met helderwitte lotusbloemen in de Siam™-serie met de naam Siam™ Sisto.

‘Met de ingebruikname van ons nieuwe Innovation Lab intensiveren we het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Met deze stap geven we invulling aan onze strategie door te groeien in de veredeling en vermeerdering van weefselkweek uitgangsmateriaal’, aldus algemeen directeur Leo de Vries.

Ingrid Thijssen benadrukte in haar toespraak het belang van innovatie voor de Nederlandse economie en sierteeltsector en gaf aan trots te zijn op de stap voorwaarts die KP Holland hierin maakt.

De opening vond plaats tijdens de eerste dag van de FlowerTrials. Deze is nog t/m vrijdag 17 juni te bezoeken, kijk hier voor meer informatie: FlowerTrials bij KP Holland