In het kader van ons vitaliteitsbeleid werden MT-leden Leo de Vries (algemeen directeur), Steef van der Knaap (operationeel directeur), Pim van der Knaap (commercieel directeur) en John Vreugdenhil (financieel directeur) door collega’s van ICT, Teelt, Laboratorium en Transport uitgedaagd een dagje met hen mee te werken. In onderstaande berichten lees je hun ervaringen!

Leo schoof aan bij onze dataspecialist:
“Met onze dataspecialist ben ik de uitdaging aangegaan om een rapportage in PowerBI (dashboard-software) te maken. Nu heb ik wel wat met cijfertjes en in Excel voel ik mij wel aardig thuis. Daarmee, en met enige voorbereidingen, zou dat toch wel goed moeten gaan….
Eerst een database samenstellen, een weergavesjabloon kiezen, formule typen, weergave opmaken, dat is hoe het werkt. Nu is dat ook wel de theorie, ongeveer.
Gelukkig had ik ook tijdens de opdracht zelf de nodige assistentie. Logisch denken, cijfermatig inzicht, analyse en kennis van de ‘PowerBI-taal’, en dan blijkt het ook nog over punten en komma’s op de juiste plek te gaan. Al met al leidde deze interessante en leuke sessie voor mij tot leerzame inzichten, waardoor ik niet kan beloven voortaan mijn eigen rapportage te maken.”

Steef werkte mee in de teelt:
“Op onze locatie aan de Hoge Noordweg hielp ik mee bij het nalopen van het remmen van de Kalanchoë 7 cm. Als teeltman moet je onder andere beoordelen welke plant geremd moet worden en welke niet. Er komt heel wat bij kijken om aan het einde van het teeltproces de juiste plant kwaliteit af te leveren. Mooi om te zien hoeveel kennis en passie er hierover aanwezig is binnen het bedrijf!”

Pim had zijn ‘meewerkstage’ in het laboratorium:
“Met jas, overschoenen, haarnetje, handschoenen en een spatschermpje mocht ik het lab betreden. Mijn ‘stagebegeleider’ legde de verschillende facetten binnen het laboratorium uit, van het maken van het medium tot het snijden van plantmateriaal. Al vrij snel werd duidelijk dat je met trillende handen niet ver komt hier – gelukkig was het op dinsdag. :)”

“Leuk om de collega’s te spreken en te zien waar zij zich dagelijks mee bezighouden, ik vond het erg interessant.”

John hielp Transport een handje:
“Ik ben om 09:00 gestart met een uitleg over de planning, daarna heb ik de chauffeurs geholpen bij het in- en uitladen van de vrachtwagens op de HN. Na een bakkie reed ik op de vrachtwagen mee naar de Veiling Aalsmeer, onderweg nog wat stek afgeleverd en karren en denen gelost en weer opgehaald.”

“Het was erg leuk om een keer te doen en mee te maken, leuk om te zien hoe goed team Transport op elkaar ingespeeld is. De collega’s helpen elkaar bij het in- en uitladen van de vrachtwagens, het overnemen van ritten en denken mee in planningsuitdagingen. Verder goed om te zien dat de chauffeurs ook meehelpen om de schaarste in fust en verpakkingen op te lossen. Ik kan het iedereen aanraden om eens een keertje in de vrachtwagen mee te rijden!”