Voor dit interview spraken we Radjis Mangal, inkoper bij Zyon.
Zyon is afnemer van de bloeiende producten van KP Holland, Spathiphyllum, Curcuma en Kalanchoë. De exporteur van bloemen en planten is opgericht in 2004 en heeft een vestiging in Naaldwijk en een in Rijnsburg. Er werken in totaal ongeveer 150 medewerkers aan de ambitie om te groeien in het beleveren van het retail segment.

Radjis: “Er heerst een fijne mentaliteit binnen het bedrijf, iedereen grijpt alles met beide handen aan. De informele werksfeer en de bescheidenheid is typerend voor Zyon.”
Over de relatie met KP Holland is Radjis enthousiast. “We zitten vaak met elkaar op één lijn. De service is erg goed en alles wordt altijd netjes opgepakt, ook tijdens de afwezigheid van de vaste contactpersoon. Kwalitatief zit KP Holland aan de bovenkant van de markt, dat is een groot voordeel. Dat maakt het soms ook lastig omdat sommige retailers de ‘laagste prijs’ boven ‘de beste kwaliteit’ stellen.”

De bijzondere coronatijd was ook voor Zyon erg onzeker. Gelukkig laten we corona steeds een beetje verder achter ons. “De eerste maanden waren onzeker, sinds de zomer van 2020 zijn we goed hersteld en daarna doorgegaan naar extreme vraag en beperkt aanbod. Al met al hebben we het voor elkaar gekregen om goed door alle verschillende fases heen te komen. Duidelijk voordeel is dat dat consumenten in deze bijzondere tijd structureel meer planten en bloemen zijn gaan kopen.” Als laatste wil Radjis ons nog het volgende meegeven. “Blijf voldoende aandacht geven, dat loont. De toekomst in relatie tot KP Holland zien we positief in. Gezien de ambities van Zyon is de intentie samen met KP Holland door te groeien.”