Al ruim vier jaar werken 4 top sierteeltbedrijven nauw samen op het gebied van veredeling: KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding en Sion Young Plants. Tezamen vormen deze onafhankelijke familiebedrijven Breeding Accel, een innovatief kennisplatform waarin de individuele bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen. Met als doel de time-to-market te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Door de niet-concurrerende genetica van de bedrijven is de transparantie en samenwerking maximaal.
Tijdens de Flower Trials van 12 tot en met 15 juni presenteren de veredelaars de samenwerking aan hun relaties. De nieuwe website is vanaf nu online www.breedingaccel.com.

Time-to-market versnellen.
De officiële ondertekening vond plaats in Naaldwijk bij KP Holland. ‘Door de exclusieve samenwerking van onze 4 bedrijven bundelen wij onze krachten en faciliteren wij de uitwisseling van kennis. Uiteraard profiteert ook onze klant - de kweker
- van de samenwerking: kwalitatief beter uitgangsmateriaal en snellere doorlooptijd van de
veredelingscyclus. We streven ernaar de time-to-market te versnellen. Door de nieuwste technieken wordt het daarnaast beter mogelijk om onderscheidende eigenschappen in producten te realiseren. Bijkomend voordeel voor onze klant is dat men hierdoor toegang heeft tot een zeer brede range producten: rozen, kalanchoë, spathiphyllum, curcuma, primula, ranunculus, cyclamen, campanula en phalaenopsis”, aldus woordvoerder Peter van de Pol, directeur-eigenaar van Schoneveld Breeding.