Vorige week is op de FloraHolland TradeFair het nieuwe MPS Product Proof gelanceerd. Een project waar KP Holland vanaf dag 1 bij betrokken is.
MPS ProductProof is een systematiek, waarbij met behulp van verplichte registratie binnen 24 uur na gebruik van een gewasbeschermingsmiddel, en via analyse van eindproducten, kan worden aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen niet voorkomen en niet zijn gebruikt in een teelt. MPS en Royal FloraHolland hebben in samenwerking met VGB en een pilotgroep van 50 kwekers de laatste anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van MPS-ProductProof.
Met de gegevens die daarmee verzamelen worden kunnen deelnemers aan de retail dus laten zien wat er aan residu op hun producten voorkomt, en vooral wat er niet op voorkomt!.
KP Holland is altijd al heel bewust bezig met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. En duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. Daarom hebben we vanaf het begin met deze test meegedaan. En nu het operationeel wordt, per 1 januari 2017, zijn we er uiteraard ook direct bij om hier verder mee aan het werk te gaan.

Op de foto: Het startmoment van MPS-ProductProof op de Trade Fair in Aalsmeer. Van links naar rechts Lucas Vos directeur Royal FloraHolland, ondernemers Nico Kiep van Kiepflower en Leo van der Knaap van KP Holland en MPS-directeur Yolande van den Boom.