Voor de nieuwbouw van het nieuwe laboratorium voor KP Holland gaat Geerlofs Koeltechniek B.V. de centrale koeling voor vijf klimaatkamers (+15/+18°C) leveren en installeren. De temperatuur van het indirecte water-koelsysteem wordt gewaarborgd door twee separate, in eigen beheer ontworpen en gebouwde machines.

De koelinstallaties werken met een laag GWP en het temperatuur traject is gevarieerd geregeld. Dit is bijzonder omdat op deze manier ook andere installateurs in dit project gebruik kunnen maken van onze koude opwekking.
Daarnaast biedt één van deze installaties de mogelijkheid, zonder drukverhoging, warmwater te leveren van +35°C.

Naast de koeling, wordt de groeiverlichting en bodemkoeling in de ruimtes door onze geavanceerde regeling gestuurd en gevisualiseerd. Juist omdat dit vanuit één systeem geregeld wordt kan dit gedaan worden zonder dat de variabel in te stellen licht intensiteit grote temperatuurvariaties veroorzaakt.
Ook deze beproefde regeling en visualisatie is door Geerlofs ontwikkeld.

Geerlofs Koeltechniek B.V. biedt kennis van en ervaring in de klimaat- en kweekcellen en groeikamers. Met meer dan 85 jaar koeltechnische expertise ontwerpen, produceren en installeren wij geconditioneerde ruimtes van alle afmetingen en op elke locatie wereldwijd. Duurzaam, gebruiksvriendelijk en bedrijfszeker. Uitgebreide informatie kunt u vinden op onze website www.geerlofs.com