Als assistent- lab manager is mijn dag bij KP Holland nooit saai! Het ene moment ben ik bezig om met de teeltman watermonsters te nemen op locatie Kasteelweg 14 en het andere moment sta ik aan de andere kant van de wereld en ben ik bezig met technisch advies uit te brengen naar het Chinese laboratorium waarmee wij samenwerken voor de productie van onze weefsels van Spathiphyllum en Curcuma. Je kan dus wel stellen dat ik een zeer gevarieerde job heb.

Mijn hoofdverantwoordelijkheid ligt bij het faciliteren van de werkzaamheden bij zowel ons eigen lab als bij de buitenlandse labs (wel geteld 10!). Hierbij moet je denken aan de dagelijkse aansturing van het lab-team en alle mails die voorbijkomen met technische inhoud over de weefselkweek.

Het is heel uitdagend en ja, ik moet dus ook goed op de hoogte zijn en blijven van mijn vakgebied, wat betekent dat ik dus ook cursussen moet volgen. KP Holland staat gelukkig altijd open voor het volgen van cursussen, dit heeft mij enorm geholpen voor het uitvoeren van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Niet alleen het werk is erg leuk, zo ook de collega’s. Als lab zitten wij samen met de veredeling in 1 pand, dat betekent dat we samen pauze houden en met de uitjes gezellig met zijn allen erop uit trekken. In de zomer organiseren we ook altijd nog een BBQ. Genoeg momenten om dus naast het werk te ontspannen met elkaar.