Het is alweer zo’n 22 jaar geleden dat ik voor het eerst over de drempel stapte bij KP Holland. KP Holland, een bedrijf met flink aanzien in het Westland, trok toch wel de aandacht met zijn vooruitstrevende ideeën en kwekerijen. Toen er een vacature vrij kwam was dat voor mij een mooie gelegenheid om eens te kijken of ik in dat plaatje paste. En zo werd ik de nieuwe bedrijfsleider van KP Holland Selectie.

Selectie was een van de eerste Westlandse tuinbouwlocaties die ISO 9001 gecertificeerd was. De jaren daarvoor had ik zo links en rechts al de nodige tuinbouwervaring opgedaan op ook echte Westlandse bedrijven dus tuinbouw was mij niet helemaal onbekend. Een bedrijf met een certificaat leek toch wel andere koek. Niets spannends achteraf. Het vastleggen van procedures maakt het eigenlijk iedereen alleen maar makkelijker. Je collega’s weten wat er van ze verlangd word en de klanten weten wat ze geleverd krijgen. Jonge planten Spathiphyllum waren “booming”. Tot op heden lijkt op deze locatie niet veel veranderd, maar als je goed kijkt dan zijn we nog steeds in ontwikkeling. Andere manieren van telen- biologische bestrijding – machinaal pluggen, papier heeft plek gemaakt voor tabletwerk etc.

Als je me nu vraagt:” Wat is er nu zo leuk aan om bij KP Holland te werken?” dan kan ik volmondig zeggen dat het bedrijf open staat voor nieuwe ideeën en je ook de ruimte krijgt om dit te verwezenlijken. Werken moet /mag je toch…doe dan iets waar je het naar je zin hebt!