Siam Curcuma: een plant en een bloem met een exotische uitstraling! Een stevige, lange groene bloemsteel, met daarop een grote extravagante bloem. Hiermee haalt u iets bijzonders in huis. Dat Siam Curcuma een exotisch uiterlijk heeft, is geen toeval! Van origine komt deze plant uit Thailand en behoort tot de exotisch klinkende Zingiberaceae-familie. Curcuma wordt ook wel Siamese tulp genoemd. Siam Curcuma is een seizoensproduct en wordt van april tot eind september aangevoerd. De Siam Curcuma plant is dol op warmte en heeft het daarom het meest naar z’n zin tijdens het voorjaar en de zomer. De knollen van de plant (die rhizomen heten) zijn eetbaar. In de culinaire wereld wordt dit geelwortel, koenjit of kurkuma genoemd. Een zeer pittige smaakmaker!

Wist u dat de échte bloemetjes tussen de schutbladeren van de bloem zitten? Datgene wat wij ‘’de bloem’’ noemen, is eigenlijk slechts ‘’het huis’’ voor de daadwerkelijke bloemetjes!

Voor Siam Curcuma snijbloemen geldt:

Standplaats

  • Zorg voor een lichte plaats, de Curcuma is door zijn Thaise afkomst veel licht gewend.
  • Zorg ervoor dat de bloemen altijd water hebben.
  • Zorg ervoor dat de bloemen geen tocht of kou te verduren krijgen.
    Verzorging
  • Zorg ervoor dat de bloemen niet te lang droog liggen voordat ze in water komen te staan. Hier worden de bloemen slap van, hetgeen nadelig is voor de houdbaarheid.
  • Indien er gebruik wordt gemaakt van oase of steekschuim, let er dan op dat de bloemen met de stengel in het water komen te staan.

Toepassing

  • Zet de bloem eens als enkele bloem in een lange smalle vaas;
  • Gebruik de bloemen als blikvanger in een (trouw)boeket;
  • Maak een “Curcumaboeket” met Curcuma bloemen in verschillende lengtes, aangevuld met groen.

Verkrijgbaar in:

  • 8 stuks per emmer met inlegvel
  • 20 stuks per emmer met inlegvel
  • 40 stuks los in emmer (via BB)
  • Beladingen op maat